Trampa meitai tēva dēļ nedienas ar apģērbu zīmolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa meita Ivanka spēlēja nozīmīgu lomu sava tēva velēšanu kampaņā. Taču pēc gaidītās uzvaras viņai pašai nākas pamatīgi mainīt ierasto dzīves veidu. Viņa apņēmusies faktiski kļūt par mājsaimnieci. Beigsies arī līdz šim viņas vadītais apģērbu bizness, jo tēva zemie popularitātes reitingi un lielais nelabvēļu skaits starp amerikāņiem atsaucas arī uz viņa radiniekiem. Lielveikalu ķēdes sāk atteikties tirgot Ivankas zīmola apģērbus.

Luksusa universālveikalu ķēde "Nordstrom" pārstās pārdot Ivankas Trampas apģērbu un aksesuāru līnijas. Šāds solis rada jautājumus par ASV pirmās meitas mazumtirdzniecības zīmolu nākotni arī citos veikalos.

"Es domāju, ka lielākais risks zīmolam ir nevis zaudēt "Nordstromu", bet gan tas, ka "Nordstroms" faktiski mudina citus mazumtirgotājam darīt to pašu," uzskata mārketinga konsultante Kendasa Korleta.

Lielveikala pārstāvji skaidro, ka lēmums bija balstīts uz pārdošanas rezultātiem. Katru gadu tiekot nomainīta desmitā daļa zīmolu. Tomēr eksperti saskata Ivankas tēva faktoru. Donalds Tramps pamatīgi sašķēlis sabiedrību.

"Es esmu pārliecināta, ka tas nesākās pēdējo divu nedēļu laikā. Es domāju, ka pamats tam radās prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, un "Nordstrom" redzēja, ka pircēji  neviennozīmīgi reaģē uz šo zīmolu," saka Korleta.

Trampa pretinieki pat veidoja sociālās kampaņas, piemēram "Paķer maku un bēdz!", aicinot boikotēt veikalus, kas tirgo kaut ko ar Trampa vārdu saistītu.

"Mazumtirdzniecības apjomi neaug. Mazumtirgotājiem jācīnās par katru desmitdaļu procentu pieaugumu, un viņi nevar ignorēt tādus faktus, kas sāk ietekmēt pircēju lēmumus konkrēto zīmolu iegādāties vai ne," uzskata Korleta.

Pati Ivanka vēl nav komentējusi sava zīmola likteni. Viņa uzreiz pēc inaugurācijas un sava vīra Džareda Kušnera kļūšanas par tēva ārštata padomnieku paziņoja, ka pamet visus amatus Trampa biznesa impērijā un nodosies trīs bērnu audzināšanai. Viņa arī palīdz tēvam, pavadot viņu protokola pasākumos, jo pastāvīgi dzīvo Vašingtonā, kamēr pirmā lēdija Melānija kopā ar dēlu pārsvarā mīt Ņujorkā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti