SVF publisko globālās finanšu stabilitātes ziņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) trešdien publiskos gadskārtējo globālās finanšu stabilitātes ziņojumu. Fonda pārstāvji atzīst, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem situācija uzlabojas, tomēr pastāv arī nopietni riski. Bet nedēļas nogalē plānota Valūtas fonda un Pasaules Bankas pārstāju pavasara tikšanās, kurā pamatīgu kritiku varētu saņemt arī Eiropas valstis.

Globālā ekonomika kļūst spēcīgāka, taču tai draudus rada superzemā inflācija un kapitāla aizplūšana no augošajām ekonomikām. Ar šādu paziņojumu dienu pirms Globālā finanšu stabilitātes ziņojuma publicēšanas klajā nācis Starptautiskais Valūtas fonds. Tā prognozes liecina, ka globālā ekonomika šogad pieaugs par 3,6%, bet nākamgad šis pieaugums var būt 3,9%.

Analītiķi gan prognozē, ka šīs nedēļas beigās gaidāmajā pavasara sanāksmē Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules Bankas pārstāvji asi kritizēs Eiropas līderus, īpaši Eiropas Centrālajā bankā, - par pārāk zemās inflācijas uzturēšanu. Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagārda pat ieteikusi Eiropas Centrālajai bankai spert ārkārtas soļus cenu palielināšanai un ekonomikas stimulēšanai, piemēram, uzpērkot parādzīmes vai citus finanšu līdzekļus. Eiropas Centrālās bankas prezidents Mario Dragi gan iepriekš izteicies, ka šādiem ierosinājumiem nepiekrīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti