Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Ulda Marhileviča pirmais autorkoncerts

Dzīvošana kopmītnēs izmaksā no 50 līdz 270 eiro mēnesī

Studenti dzīvos kopmītnēs ar pašu izstrādātu dizainu un skatu uz Vecrīgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tūlīt augstskolās sāksies jaunais mācību gads un lielās pilsētas pārpludinās studenti. Liela daļa no viņiem apmetīsies dienesta viesnīcās, kuras mūsdienās izskatās gana pievilcīgas, un dzīvošana tajās izmaksā no 50 līdz 270 eiro mēnesī. Ķīpsalas modernajās kopmītnēs dizainu izstrādājuši paši studenti.

Neskatoties uz to, ka šobrīd vēl notiek pēdējie mazie kosmētiskie remontdarbi, kopmītnes ir pilnībā gatavas uzņemt studentus. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studente Sabīne "kojās" mitinās, jo tā ir lētāk, nekā īrēt dzīvokli, turklāt augstskola atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā. "Es šeit dzīvoju jau gadu, apstākļi mani apmierina, ir iespēja veikt remontu pašiem, kuru apmaksā universitāte. Ja ir vēlme būt labākiem apstākļiem, tad to var visu īstenot," pastāstīja studente Sabīne no Krāslavas.

RSU "kojās", kas atrodas vistuvāk augstskolai, visas vietas ir aizpildītas. Studenti var dzīvot numuros pa trim, diviem vai vienam. Cena par vienu mēnesi ir no 50 līdz 135 eiro. "Pēdējos gados universitāte ir daudz ieguldījusi dienesta viesnīcu labiekārtošanā.

Ēkas ir nosiltinātas, tiek labiekārtotas arī iekštelpas, gan dušas, gan trenažieru zāle ir atjaunota, lai dzīvošana būtu pēc iespējas ērtāka un patīkamāka," pavēstīja RSU pārstāvis Edijs Šauers.

Andžela no Salacgrīvas, tāpat kā daudzi citi studenti, kopmītnēs mitinās arī vasarā, jo paralēli studijām Rīgā atradusi darbu: "Kopmītnes ir tāda lieta, kas jāizbauda katram. Te tu iemācies pastāvīgi dzīvot, plānot savu ikdienu, plānot finanses, tev pašam ir jāiegādājas nepieciešamās lietas, produkti. Tas tomēr tevi lielākā vai mazākā mērā norūda."

Atsevišķās augstskolās dienesta viesnīcās brīvas vietas vēl ir atrodamas. "Cenas ir interesantas, jo tās ir dažādas – atkarībā no servisa līmeņa un no cilvēku iespējām. Sākot no 52 eiro mēnesī līdz 270 eiro mēnesī no viena cilvēka," Latvijas Televīzijai pastāstīja Latvijas Universitātes (LU) dienesta viesnīcas “Prima” vadītāja Vita Krīpena.

Modernajā LU dienesta viesnīcā „Prima”, kur dušas telpas un tualete atrodas nevis gaitenī, bet numuriņos, brīvu vietu vairs nav.

Rezervētas ir arī visas 2600 vietas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) septiņās dienesta viesnīcās.  Neskatoties uz 116 eiro samaksu no cilvēka par vienu mēnesi, visas guļvietas tikušas izķertas lielā ātrumā, iespējams, "šikākajās Latvijas kojās" Ķīpsalā.

“Šīs kojas tiešām ir īpašas, tās ir pilnīgi no nulles renovētas, ir ieguldīta liela nauda, paņemts kredīts. Ir studentu izstrādāts dizains, visas istabas ir identiski vienādas.

Tās ir dzīvokļu tipa kopnītes, kur ir trīsistabu dzīvokļi ar divvietīgām istabiņām. Studenti paši uzkopj savu virtuvi, ir sava duša, tualete un viņi dzīvo kā kungi,” stāsta RTU Studentu viesnīcu daļas vadītāja Iveta Sveržicka.

Ņemot vērā augstās īres cenas pilsētā, kopmītnes joprojām ir populārākā dzīvesvieta studentiem, turklāt modernajās dienesta viesnīcās dzīves apstākļi ir pat patīkamāki, nekā īrējot lētu dzīvokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti