Stājies spēkā spriedums par atcelto būvatļauju «Depo» veikalam Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar Senāta Administratīvo lietu departamenta 27. novembra lēmumu neierosināt lietā kasācijas tiesvedību stājies spēkā Administratīvās apgabaltiesas spriedums, ar kuru atcelti Jelgavas domes lēmumi par būvatļaujas izsniegšanu veikala “Depo” celtniecībai Jelgavā, netālu no Jelgavas pils.

Senāts atzīst, ka apgabaltiesas spriedums ir tiesisks un pamatots, paziņojumā medijiem norādīja tiesa.

Senātā lieta nonāca ar trešās personas – SIA „Auras Centras” – kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas 2020. gada 21. janvāra spriedumu, ar kuru apmierināti biedrības "Jelgavas attīstībai”, biedrības „Direct Impact” un vairāku fizisko personu pieteikumi. Pieteicēji iebilda pret Jelgavas pilsētas domes 2017. gada 27. aprīļa lēmumiem par veikala-noliktavas "Depo" būvniecību Jelgavā, Cukura ielā 2.

Tādējādi ir noslēgusies pilsētnieku trīs gadu cīņa pret pašvaldības un uzņēmēja ieceri pļavā pie Lielupes būvēt veikalu – noliktavu. Gandarīts par visu tiesu instanču lēmumiem ir biedrības “Jelgavas attīstībai” vadītājs Jānis Āboliņš, kurš Latvijas Radio pauda prieku, ka šajā ekskluzīvajā vietā ar skatu uz Jelgavas panorāmu varēs tapt kaut kas daudz vajadzīgāks Jelgavai un  jelgavniekiem.

Jānis Āboliņš: Par tiesas lēmumu Jelgavas “Depo” lietā
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

Viņš pauda cerību, ka šī nekustamā īpašuma attīstītājs sadarbībā ar pašvaldību un pilsētniekiem varēs atrast kaut ko piemērotāku šai vietai un atbilstošu lokālplānojuma prasībām, ka būvei jābūt reprezentablai, lai priecētu pilsētas skatu un pilsētniekus.

KONTEKSTS:

Administratīvā rajona tiesa pirms aptuveni diviem gadiem atcēlusi Jelgavas pašvaldības uzņēmumam "Auras centrs" izsniegto būvatļauju "Depo" būvniecībai. Tiesa, skatot trīs aktīvistu grupu lūgumu atcelt Jelgavas domes lēmumu, ar kuru atstāta spēkā lielveikala "Depo" būvniecībai izsniegtā būvatļauja, konstatējusi pārkāpumus lielveikalam nepieciešamās transporta infrastruktūras noteikšanā un būvatļaujas neatbilstību pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti