Stājas spēkā augstāki gāzes un dažviet apkures tarifi; nemainīgi – gāzes pārvades tarifi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

1. jūlijā spēkā stājušies iepriekš izziņotie “Latvijas Gāzes” tarifi mājsaimniecībām. Vairākās pašvaldībās arī kļuvusi dārgāka siltumenerģija. Savukārt dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojuma tarifi pašlaik paliks nemainīgi.

Dabasgāzes tarifa pieaugums ir robežās no 65% līdz teju 90%, atkarībā no patēriņa. Iemesls ir pieaugošā dabasgāzes cena.

Apkures tarifi

Tāpat spēkā stājušies jauni siltumenerģijas tarifi septiņās pašvaldībās. Visstraujāk tarifs pieaudzis Ogrē – par 74%, sasniedzot 92 eiro par megavatstundu. Tikmēr tarifs mazliet samazinājies Daugavpilī, kur gan tas tik un tā ir augsts, sasniedzot 90 eiro par megavatstundu.

Valmieras novadā, Jūrmalā un Cēsīs tarifi nu ir robežās no 80 līdz 87 eiro par megavatstundu. Tāpat mazliet pieaudzis tarifs Jelgavā, kur turpmāk par siltumu būs jāmaksā 67 eiro par megavatstundu.

Savukārt krietni mazāks tarifs ir Brocēnu novadā, kurā apkurei tiek izmantota tikai šķelda. Tagad Brocēnos siltuma tarifs būs 47 eiro par megavatstundu, kas ir samazinājums par trim procentiem.

Gāzes pārvades tarifi

Tikmēr AS “Conexus Baltic Grid” no 1. oktobra, kad beidzas iepriekš apstiprināto gāzes pārvades tarifu periods, jauni sistēmas pakalpojuma tarifi nav paredzami līdz 2023. gada 1. oktobrim.

Nemainīsies maksa par izejas punkta Latvijas lietotāju apgādei izmantošanu, arī dabasgāzes pārvades sistēmas gada standarta jaudas produktu tarifi, īstermiņa standarta jaudas produktu tarifi, atslēdzamās jaudas produktu tarifi un atslēdzamās virtuālās pretplūsmas jaudas produktu tarifi.

Jaunā regulatīvā perioda spēkā stāšanās datums ir atkarīgs gan no lēmuma par Lietuvas pievienošanos Somijas, Igaunijas un Latvijas vienotajai dabasgāzes pārvades ieejas-izejas sistēmai, gan arī no šogad plānotās dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodikas pārskatīšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti