Sesks: Situācijai ar «Metalurgu» ir tomēr gaisma tuneļa galā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Liepājas metalurga” finansiālo grūtību situācijai tomēr ir redzams risinājums jeb „gaisma tuneļa galā”, tā otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja Liepājas mērs Uldis Sesks.

Viņš norādīja, ka pēdējās nedēļas laikā uzņēmumam ir iezīmējušies vairāki nopietni investori, taču „slavēt negribas nevienu." Sesks norāda, ka varētu nākt vēl vairāki un aktīvāki risinājumi situācijas uzlabošanai.

Pēc Seska sacītā, uzņēmums šobrīd arī gaida komentārus un „noformulētus spēles noteikumus” no valsts augstākajām amatpersonām. Esot nepieciešams precizēt, cik daudz līdzekļu uzņēmumā ir ieguldāmi un kādi darbi vēl paveicami.

Viņš atzina, ka valdība saprotot situācijas nopietnību, jo šāda uzņēmuma slēgšana „iesitīs nopietnu robu visas valsts ekonomikā”, tomēr uzņēmumu nevar iedarbināt bez jaunas naudas un resursiem.

Sesks norādīja, ka, viņaprāt, „ir tomēr gaisma tuneļa galā”.

Jau vēstīts, ka Krievijas metalurģijas kompānijas "Daļpolimetall" un "Rosenergomaš" aktīvi interesējas par finanšu grūtību māktās AS "Liepājas metalurgs" (LM) iegādi.

Investors LM tiek meklēts, jo uzņēmums ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Liepājas tiesa ir ierosinājusi LM tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti