Dienas ziņas

500 vēstulēs atklājas Z. Mauriņas dzīve

Dienas ziņas

Ogres vēsture jaunā ekspozīcijā

Vēja parku plāno arī Jelgavas novadā

Sāks vērtēt ieceri attīstīt vēja parku arī Elejas pagastā 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uzņēmums "Eolus" sāks iespējama vēja parka attīstības izvērtēšanu Jelgavas novada Elejas pagastā, informēja uzņēmumā.

Tā pārstāvji norādīja, ka, pirms īstenot ietekmes uz vidi izvērtēšanas procesu, kas ietvers arī sabiedriskās apspriešanas, "Eolus" veiks konsultācijas ar reģiona lēmumu pieņēmējiem un iedzīvotājiem, lai apspriestu iespējamā vēja parka izveidi, mērogu, tā ieguvumus iedzīvotājiem un tautsaimniecībai, ekonomisko pamatojumu un ietekmi uz apkārtējo vidi. 

“Konsultāciju laikā ceram gūt lēmumu pieņēmēju un iedzīvotāju redzējumu par iespējamu vēja parka attīstību Jelgavas novada Elejas pagastā. Ieceres izpētes laikā varēsim noteikt, kur tieši, kāda mēroga un kādas jaudas vēja parku iespējams attīstīt šajā novadā,” teica uzņēmuma valdes loceklis Gatis Galviņš.

Viņš portālam LSM.lv stāstīja, ka pirms vairākiem gadiem uzņēmums izrādījis interesi par vēja parka attīstīšanu Elejas pagastā. Pašlaik Jelgavas novads pats izrādījis interesi tajā, ko uzņēmējs vēlas darīt.

"Pagaidām projekts nav pat ieceres stadijā. Tās būs pārrunas par to, kas ir Elejā iespējams," teica Galviņš.

Uzņēmums turpina attīstīt vēja parka projektu Dobeles un Tukuma novadā. Pašlaik tiek gaidīts Vides pārraudzības valsts biroja ziņojums. Pret šo vēja parku gan iebilst daļa abu novadu iedzīvotāju, kuri savākuši vairāk nekā 10 000 parakstu. 

SIA "Eolus" ir Zviedrijā bāzētā "Eolus Vind AB" meitas uzņēmums, kas ir viens no lielākajiem vēja enerģijas attīstības uzņēmumiem Ziemeļvalstīs. Uzņēmums ir dibināts 1990. gadā un līdz šim ir uzbūvējis vairāk nekā 540 no kopumā aptuveni 3400 Zviedrijā uzstādītajām vēja enerģijas turbīnām. "Eolus Vind AB" ir kotēts "Nasdaq Stockholm" fondu biržā, un uzņēmumam ir vairāk nekā 7000 akcionāru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti