Saeimas komisija aicina premjeru vērtēt Rīgas brīvostas vadības atbildību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Pēc Valsts kontroles un Rīgas brīvostas pārstāvju uzklausīšanas Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē deputāti nolēma lūgt premjeram Valdim Dombrovskim kā Ostu padomes vadītājam izvērtēt revīzijas secinājumus un vērtēt brīvostas valdes un pārvaldnieka atbildību.

Stundu uzklausījuši Valsts kontroles un Rīgas brīvostas pārstāvju domstarpības galvenokārt par procedūras jautājumiem, atbildīgās Saeimas komisijas deputāti nolēma vērsties pie Ministru prezidenta. Sēdes laikā kļuva skaidrs, ka brīvostas ierindas darbiniekiem par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem nopietnas sankcijas nedraud. To ļāva noprast Rīgas brīvostas Vides un attīstības departamenta direktore Inita Luna: „(..) viennozīmīgi mēs nevaram pateikt, ka šie cilvēki ir vainīgi vai nevainīgi. Es nezinu, grāmatvežus var vainot. Protams, mēs atzīstam – ir šīs dažas kļūdas, kas patiesībā ir novērstas. Protams, cilvēkus mēs neatlaižam – tie nav tādi pārkāpumi. Viņi nav pa labi, pa kreisi dalījuši naudu.”

Gan Reformu partijas, gan „Vienotības” pārstāvji trešdien publiski norādīja, ka Rīgas brīvostas valdei būtu jālemj par brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atbildību. Vispirms par to gan būtu jāpanāk valsts pārstāvju valdē saskaņots viedoklis. Piemēram, balsojumā par atzinuma pārsūdzēšanu tāda nebija, jo to atbalstīja arī divu ministriju pārstāvji. Savu pozīciju tagad skaidro Satiksmes ministrijas valsts sekretāres pienākumu pildītāja Džineta Innusa: „Iestādei ir jādod tiesības izteikt viedokli, kas diemžēl netika izdarīts pašā revīzijas ziņojuma saskaņošanas laikā. (..)”

Finanšu ministrijas pārstāvis Rīgas brīvostā Ēriks Škapars gan neatrada laiku parunāt ar Latvijas Radio, aizbildinoties ar sapulci, bet vēlāk uz zvaniem neatbildēja. Viņš brīvostas valdē darbojies arī laikā, kurā Valsts kontrole konstatējusi pārkāpumus, taču finanšu ministrs Andris Vilks no „Vienotības” pagaidām ietur pauzi. Finanšu ministrijas preses pārstāvis Aleksis Jarockis: „Finanšu ministrs jau nekavējoties uzdeva izskatīt un novērtēt revīzijas ziņojumā iespējami konstatētos pārkāpumus.(..)”

Nākamās nedēļas koalīcijas padomē par valsts pārstāvju brīvostā saskaņotu pozīciju nolēmuši runāt Reformu partijas ministri, iepriekš to solīja arī satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Kārtējā brīvostas valdes sēde ieplānota marta beigās, taču nav izslēgts, ka līdz tam tiks izmantotas trīs valdes locekļiem dotās tiesības sasaukt ārkārtas sēdi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti