Saeima konceptuāli atbalsta elektrotirgus atvēršanas atlikšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā konceptuāli atbalstīja atlikt līdz 2015.gada 1.janvārim grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz elektrības tirgus atvēršanu mājsaimniecībām.

Par elektrības tirgus atvēršanas atlikšanu balsoja 59 deputāti, viens bija pret un 27 – atturējās balsojumā.

Likumprojekts arī paredz, ka tiks atcelts „Latvenergo” un regulatora pienākums elektrības tarifus noteikt atbilstoši to ekonomiskajam pamatojumam, un tāpēc elektroenerģija līdz 31.decembrim tiks realizēta par pašreiz spēkā esošajiem regulētajiem elektroenerģijas tarifiem.

Kā ziņots, iepriekš bija plānots, ka elektroenerģijas tirgu mājsaimniecībām tiks atvērts no 1.aprīļa, līdz ar to pieaugtu elektrības cenas, daļai patērētāju cenu kāpums varētu sasniegt pat 40%.

Tomēr marta sākumā koalīcijas padomē partijas vienojās, ka elektroenerģijas tirgus atvēršanu mājsaimniecībām atliks līdz 1.janvārim.

Vēl februārī premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) pieļāva, ka elektroenerģijas tirgus atvēršana varētu tikt atlikta uz nenoteiktu laiku. Taču vēlāk viņa atzina, ka neredz argumentus, lai atliktu tirgus atvēršanu, jo arī, neatverot tirgu, pašreizējais monopolists „Latvenergo” prasītu regulatoram palielināt elektrības tarifus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti