Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Rīta Panorāma

Intervija ar PTAC direktori Baibu Vītoliņu

Intervija ar LB prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rimšēvičs: Eiro ieviešana Latvijā notika «neticami gludi, neticami raiti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Eiro ieviešana pagājušajā un šajā gadā ir notikusi „neticami gludi, neticami raiti”, un Latvija ir kļuvusi par vienu no modeļiem, kā ieviest eiro, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Tieši otrdien, 1.jūlijā, ir pagājis pusgads kopš eiro ieviešanas Latvijā. Rimšēvičs norādīja, ka nav piepildījušās bažas, kuras iepriekš izteica iedzīvotāji. Piemēram, ka līdz ar iestāšanos eirozonā cenas kļūs lielākas.

Rimšēvičs min vairākas, viņaprāt, pozitīvas lietas, ko Latvija ieguvusi iestājoties eirozonā. Proti, pirmajā pusgadā Latvija ir ietaupījusi 100 miljonus eiro, jo pārrobežu maksājums septiņu eiro vietā ir 35 centi. Ir izzudušas arī konvertācijas izmaksas. Ņemot vērā, „dažu citu valstu valūtu svārstības”, var priecāties, ka Latvija ir eirozonā un ģeopolitiskās izmaiņas nav ietekmējušas finanšu stabilitāti Latvijā, piebilda Latvijas Bankas vadītājs.

Tāpat nav attaisnojušās bažas, ka eirozona sabruks – „situācija ir kā diena pret nakti, salīdzinot ar 2009. un 2010.gadu,” norādīja Rimšēvičs.

Vienīgais zaudējums, ko Latvija ir cietusi, ir emocionālais zaudējums. Latvijai bija sava, skaista valūta, kas bija jāzaudē. „Mēs esam savu panākumu ķīlnieki,” tā par atvadīšanos no lata sacīja Rimšēvičs.

Jau vēstīts, ka eiro Latvijā ieviesa gadumijā, pieļaujot, ka 15 dienas pēc tam apritē bija gan lati, gan eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti