Rīgas lidosta šogad plāno par 200 000 vairāk pasažieru nekā pērn

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskā lidosta „Rīga” šogad plāno pasažieru skaita pieaugumu par aptuveni 200 000. Pagājušajā gadā lidosta apkalpoja 5,4 miljonus pasažieru, norāda lidostas „Rīga” komunikācijas daļas vadītāja Laura Karnīte.

Tāpat no lidostas „Rīga” tiks uzsākti lidojumi uz jauniem galamērķiem un lidostā bāzi plāno veidot Norvēģijas zemo cenu aviokompānija „Norwegian”.

„Svarīgākā ziņa attiecībā uz aviokompānijām noteikti ir tas, ka „Norwegian”, kas ir ļoti liela lidsabiedrība, ir paziņojusi par plāniem bāzēties Rīgā un par to mums notiek sarunas," stāsta Karnīte.

"Protams, ļoti lielu ietekmi dos tas, ka „air Baltic” palielina savu floti un sola, ka vedīs par 16% vairāk pasažieru, un tas neapšaubāmi atstās arī ietekmi uz lidostu," viņa saka.

„Līdz ar vasaras saraksta stāšanos spēkā būs „SAS” reiss uz Kopenhāgenu, kas nozīmē, ka Kopenhāgena kļūs vēl vieglāk sasniedzama no Rīgas, savukārt, „air Baltic” jau ir paziņojis, ka būs jauni maršruti uz Madridi un uz Odesu. Viņi lidos uz Tamperi, Aberdīnu, Stavangeri, Ženēvu, Katāniju un Gēteborgu.”

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti