«Reverta» izjūt makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Reverta" izjūt makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos, un valstij, visticamāk, neizdosies atgūt aptuveni pusmiljardu eiro, kas savulaik ieguldīti ”Parex bankas” glābšanā. To otrdien pēc valdības sēdes atzina Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Savulaik ”Parex bankā” ieguldītos līdzekļus tās reorganizācijas rezultātā izveidotais aktīvu pārvaldītājs ”Reverta” atmaksā atbilstoši iepriekš apstiprinātajiem plāniem. Tomēr jau tagad prognozējams, ka valsts neatgūs aptuveni pusmiljardu eiro no saviem ieguldījumiem. To otrdien pēc valdības sēdes slēgtās daļas, kurā ministri tika informēti par ”Revertas” darbību 2014. gadā, sacīja Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs:

„Kopējie zaudējumi vai neatgūtā summa varētu būt pie 500 miljoniem eiro – tas būtu gan mūsu ieguldījums kapitāla, gan aizdevuma veidā.”

Loginovs uzsver, ka kopš ”Parex bankas” sadalīšanas ”Reverta” kopumā atguvusi aptuveni pusmiljardu eiro:

„Kopš „Parex bankas” restrukturizācijas, kas bija 2010.gada augustā, valstij ir  atmaksāti 313 miljoni eiro, tas ir pamatsummas un procentu maksājumos; pa šo laiku atmaksāts arī sindicētais aizdevums, par ko valsts galvojusi – vēl 243 miljoni eiro.”

Loginovs neslēpj, ka bijušās ”Parex bankas” problemātisko aktīvu pārvaldītāji pēdējā laikā izjūt makroekonomiskās situācijas pasliktināšanos. Īpaši grūti sokoties ar Krievijā un Ukrainā izsniegto kredītu atgūšana.

”Revertas” valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava teic, ka problēmas ar NVS valstu klientiem izsniegto kredītu atgūšanu saistītas ar rubļa vērtības krišanos:

„Tas ir jūtams, jo objektīvi šiem uzņēmumiem visi kredīti ir valūtā un nepieciešams būtiski vairāk naudas līdzekļu, lai norēķinātos par uzņemtajām saistībām. Protams, ka mēs runājam ar visiem saviem klientiem, mēģinām restrukturizēt, jo tas ir saimnieciski izdevīgākais risinājums visiem. Bet, ja klients neiziet ar mums uz sarunu, diemžēl paliek tikai viens instruments – piedziņa juridiskā ceļā.”

To, kādi bijuši ”Revertas” darbības rezultāti 2014. gadā, amatpersonas pagaidām neatklāj, solot, ka sabiedrība par to tiks informēta tuvākajās dienās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti