4. studija

Kā rīkoties, ja darbā vai ģimenē pēkšņi fiksēta "kontaktpersona"?

4. studija

4. studija

Neapdomīgi iepērkoties internetā, var palikt gan bez precēm, gan - naudas.

«Proffit.lv» soda par preču nepiegādāšanu un naudas neatmaksāšanu klientiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par konstatētajiem pārkāpumiem SIA „Kasija” piemēroja sodu 1580 eiro apmērā, kas šajā gadījumā ir maksimālais sods, par negodīgu komercpraksi, tīmekļvietnē https://proffit.lv/lv piedāvājot preces, kuras nepiegādā noteiktajā laikā, un arī neatmaksā samaksāto naudu. Tāpat uzņēmumam uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt negodīgo komercpraksi, informēja PTAC.

Uzņēmums tīmekļvietnē https://proffit.lv/lv patērētājiem piedāvāja preces, par to iegādi ar patērētājiem slēdzot distances līgumus. Līdz lēmuma projekta sagatavošanas brīdim PTAC bija saņemti 219 patērētāju iesniegumi (lēmuma pieņemšanas brīdī jau 255 iesniegumi) par uzņēmuma negodīgu komercpraksi. Patērētāji sūdzējās par iegādātu dārgu, 100% apmaksātu preču nepiegādāšanu noteiktajos termiņos, vairākkārtēju termiņu pagarināšanu un naudas neatmaksāšanu.

PTAC konstatēja, ka uzņēmums mājaslapā maldina patērētājus par piedāvāto preču pieejamību vai to pieejamību noteiktajā termiņā, kā arī nepiegādā patērētājiem pasūtītās preces apsolītajā termiņā.

Tāpat uzņēmums neatmaksā patērētāju samaksāto naudu, kad patērētāji izbeidz līgumu, jo pasūtītās preces nav piegādātas.

Vienlaikus PTAC konstatēja, ka uzņēmuma vietne darbojas un patērētājiem vēl joprojām tiek sniegta iespēja izvēlēties un pasūtīt preces.

PTAC direktore Baiba Vītoliņa par to pauž bažas.

Ņemot vērā, ka vietne un attiecībā uz jau noslēgtajiem līgumiem negodīga komercprakse vēl turpinās un saglabājas būtisks patērētāju interešu aizskāruma risks, PTAC nolēma aizliegt negodīgu komercpraksi patērētājiem piedāvāt un pārdot preces, kuru piegādi sabiedrība apsolītajā termiņā nevar nodrošināt. 

Tāpat uzņēmumam uzdots nodrošināt patērētājiem naudas atmaksu par nepiegādātajām precēm normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Sabiedrībai PTAC uzlika soda naudu 1580,00 eiro apmērā, kas šajā gadījumā ir maksimāli pieļaujamā soda nauda, ņemot vērā uzņēmuma finanšu rādītājus.

PTAC atgādina patērētājiem būt īpaši uzmanīgiem, iepērkoties interneta veikalos: iepriekš izlasīt atsauksmes, arī sūdzības un citu pārdevēja tirgus reputāciju raksturojošu informāciju.

Preču piedāvājumi, kuriem ir īpaši zema (pievilcīga) cena, ne vienmēr tiek izmantoti godīgos nolūkos un var būt maldinoši. Īpaši gadījumos, ja iegādājamo preču vērtība ir salīdzinoši augsta, ieteicams izvēlēties komersantus, kuri ļauj veikt apmaksu preces saņemšanas brīdī vai ar maksājuma karti, kas sniedz papildu drošību ļaunprātīgu pārdevēju gadījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti