Panorāma

Šajā rudenī vakcinācija pret Covid-19 nebūs obligāta

Panorāma

Jūras mīnas meklēs ar zemūdens bezpilota droniem

"Latvijas gāze" atceļ izlīdzināto maksājumu. Premjers iebilst

Premjers uzdod rast risinājumus izlīdzinātā maksājuma saglabāšanai norēķinos par gāzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") ceturtdien, 25. augustā, ir uzdevis ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei (Nacionālā apvienība) sniegt risinājumus normatīvajos aktos, lai iedzīvotājiem saglabātu izlīdzinātā maksājuma iespējas norēķinos par patērēto dabasgāzi ar publisko tirgotāju, informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Kariņš norādīja, ka AS "Latvijas gāze" rīcība, paziņojot, ka turpmāk vairs nepiedāvās izlīdzinātā maksājuma iespējas norēķinos par dabasgāzi, ir vērsta pret iedzīvotāju interesēm, jo sašaurina viņu tiesības izvēlēties norēķinu veidu par patērēto produktu. "Tā ir nepieļaujama situācija," uzskata premjers.

Ekonomikas ministrei priekšlikumi jāiesniedz divu nedēļu laikā.

KONTEKSTS:

"Latvijas gāze" šonedēļ paziņoja, ka no septembra vidus vairs nepiedāvās izlīdzinātā maksājuma iespēju

Patlaban spēkā esošā norēķinu kārtība nosaka, ka mēneša izlīdzināto kopējo maksājumu nosaka tirgotājs, pamatojoties uz sadales sistēmas operatora sniegto informāciju par vēsturisko dabasgāzes patēriņu un maksimālo atļauto slodzi gazificētajā objektā, vai tirgotājam vienojoties ar lietotāju pirms dabasgāzes tirdzniecības līguma noslēgšanas, ja lietotāja vēsturiskais patēriņš nav zināms.

Izlīdzinātais mēneša maksājums tiek noteikts nākamajam pārskata periodam – parasti 12 mēnešiem. Ja nepieciešams, tirgotājs informē lietotāju par izlīdzinātā mēneša maksājuma izmaiņām. Lietotājs maksājumus veic atbilstoši saņemtajai informācijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti