Pirmie jaunie elektrovilcieni uz sliedēm varētu būt pēc trim gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzņēmums «Pasažieru vilciens» otrdien, 30. jūlijā, plāno slēgt līgumu ar Čehijas uzņēmumu «Škoda Vagonka» par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi.

Pirmie jaunie elektrovilcieni uz sliedēm varētu būt pēc trim gadiem
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Pēc vairākkārtējām pārsūdzībām jūlija sākumā Iepirkumu uzraudzības birojs noraidīja Spānijas uzņēmuma «Patentes Talgo» sūdzību par elektrovilcienu iepirkumu un atļāva «Pasažieru vilcienam» slēgt teju 242 miljonu eiro vērto līgumu ar «Škodu». Savukārt par vēl 14 miljoniem eiro cels remontu centru jeb depo. Saskaņā ar biznesa plāna aplēsēm, sākot ar 2025. gadu, uzņēmumam nebūšot nepieciešama zaudējumu kompensācija no valsts budžeta.

"Jaunie vilcieni kursēs elektrovilcienu zonā Skulte, Aizkraukle, Tukums, Jelgava. Mēs plānojam, ka visi 32 vilcieni pasažieriem būs pieejami jau 2023. gada beigās. Vilcienu piegādes grafiks šobrīd ir iestrādāts līgumā. Pēc trim gadiem varētu būt pirmais vilciens. Šobrīd mēs simtprocentīgi nevaram apgalvot, kurā virzienā kursēs pirmie vilcieni, bet visas indikācijas norāda, ka tas, visdrīzākais, būs Tukuma virzienā," stāstīja "Pasažieru vilciens" uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti