Pērn mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2015.gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 2,8 %, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 6,3 %.

2015.gada decembrī, salīdzinot ar novembri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,8%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 0,5%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 1,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, decembrī, salīdzinot ar novembri, palielinājās par 18,9%. Gadu iepriekš – 2014.gada decembrī salīdzinājumā ar novembri – apgrozījums pieauga par 14,4%.

Pērn decembrī, salīdzinot ar 2014.gada decembri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums palielinājās par 2%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 3%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 1,3 %, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 4,6 %.

Kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums, neieskaitot autodegvielas tirdzniecību, pieauga par 3,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 1,1%.

Skaidrojot mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugumu, Ekonomikas ministrija norāda, ka Uzlabojoties situācijai darba tirgū un attiecīgi pieaugot mājsaimniecību ienākumiem. Pieaug iedzīvotāju pirktspēja, kas arī turpmāk pozitīvi ietekmēšot mazumtirdzniecības dinamiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti