Dienas ziņas

Liepājā – vides jautājumiem veltīts protesta gājiens

Dienas ziņas

Rīgas domē turpinās sarunas par jaunu koalīciju

Pagarina pieteikšanās termiņu LB prezidenta amatam

Pagarina Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu izvirzīšanas termiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nespējot noteiktajā termiņā vienoties par koalīcijas partiju virzītu kandidatūru uz Latvijas Bankas prezidenta amatu, koalīcijas partijas nolēma pagarināt kandidātu izvirzīšanas laiku, liecina Latvijas Radio rīcībā esošā informācija. Jauns kandidāts ārpus pretendentu loka meklēts netiks, ziņo LTV.

Kandidātu pieteikšanas termiņš bija noteikts līdz piektdienas, 29. novembra, pēcpusdienai, taču  to nolemts pagarināt ar nolūku koalīcijas frakcijām organizēt papildu apspriedes par nākamo Latvijas Bankas vadītāju.

Saeimas Prezidijs un Frakciju padome nolēma pagarināt kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam līdz 3.decembrim.

“Atklāti runājot, Saeimā reti brīnumaina situācija – visi kandidāti ir ļoti labi, kompetenti, savās jomās sasnieguši lielus augstumus, zinoši un katrs no viņiem spēj iepazīstināt ar turpmākajiem plāniem, nokļūstot Latvijas Bankas prezidenta amatā,” atzina deputāts Ainars Latkovskis (“Jaunā Vienotība”).

Koalīcijas pārstāvji vienošanos vēlas panākt par vienu kopīgu kandidātu.

“Mēs kā koalīcija – visas piecas partijas – savulaik esam vienojušies par prezidenta kandidātu, CVK vadītāju. Vienosimies visi kopā arī par Latvijas Bankas vadītāju. Bet tam, protams, vajadzīgs laiks, kā parasti,” sacīja Juta Strīķe (Jaunā konservatīvā partija).

“Mums ir ļoti būtiski, lai šis lēmums, kandidāts, par ko mēs vienosimies, būtu apspriests ar visu frakciju deputātiem. Līdz ar to mums bija neieciešams papildu laiks, lai apspriestos. Un domāju, ka mēs esam ļoti tuvu rezultātam,” norādīja Raivis Dzintars (Nacionālā apvienība).

“Domāju – būtu patiešām bēdīgi, ja situācijā, kad mums jāizvēlas nacionālās nozīmes institūcijas vadītājs, un situācijā, kad šai institūcijai jāgūst reputācija un jāgatavojas lielām pārmaiņām, nebūtu kandidāta. Partiju viedokļi arvien atšķiras par to, kurš būtu labākais. Katrā ziņā reizē ir tā, ka sarežģītu lēmumu pieņemšanā ieguldīts laiks ir nevis iztērēts laiks, bet investīcija,” piebilda Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par”).

“KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs norādīja, ka šis jautājums ir nozīmīgs un ir vajadzīga vīzija par Latvijas Bankas attīstību.

KONTEKSTS:

Koalīcija 28. novembrī nespēja vienoties par kopīgu Latvijas Bankas prezidenta amata kandidātu.

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas 21. decembrī. Kandidatūras šim amatam jāizvirza no 22. līdz 29. novembrim. Saskaņā ar likumu Latvijas Bankas prezidentu pēc ne mazāk kā desmit deputātu ierosinājuma ievēlē amatā Saeima.

Valdību veidojošo partiju politiķi šīs nedēļas laikā apņēmušies izraudzīties vienu no četriem pašreizējiem kandidātiem uz Latvijas Bankas prezidenta amatu. Pašlaik koalīcija tiek apspriesti četri kandidāti Latvijas Bankas prezidenta amatu.

  • Reinis Bērziņš, "Altum" vadītājs.
  • Uldis Cērps, Apvienoto Arābu Emirātu Centrālās bankas eksperts.
  • Mārtiņš Kazāks, Latvijas Bankas padomes loceklis.
  • Inna Šteinbuka, Fiskālās disciplīnas padomes locekle. 

Portāls LSM.lv piedāvā ieskatu šo četru kandidātu līdzšinējā darba pieredzē un plānos centrālās bankas vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti