Pabriks un Vitenbergs mudina uzņēmumus Latvijā sākt ražot Covid-19 testus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (“Attīstībai/Par!”) un ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (“KPV LV”) uzskata, ka Covid-19 testu ražošana Latvijā būtu nozīmīgs atspaids infekcijas slimības ierobežošanā, kā arī sniegtu jaunas iespējas vietējai ražošanas industrijai, un aicina vietējās industrijas uzņēmumus izvērtēt un informēt par iespējām ražot Covid-19 testus, informēja Aizsardzības ministrija.

“Covid-19 testu ražošana tepat uz vietas patiesībā ir drošības jautājums. Jo mazāk būsim atkarīgi no citiem, jo labāk klāsies ekonomikai un valsts drošībai kopumā,” uzsvēra Pabriks.

“Ir skaidrs, ka Covid-19 ātri nepazudīs, un testu pieejamība ir viens no kritiski nozīmīgākajiem pandēmijas ierobežošanas elementiem,” norādīja Pabriks.

Vitenbergs savukārt pauda, ka globālā pandēmija ir radījusi apstākļus, kas vietējiem uzņēmumiem liek mainīties.

“Mums ir jāpalielina Covid-19 testēšanas jaudas, taču pašu testu izmaksas ir augstas. Pavasarī mēs aicinājām uzņēmējus ražot sejas maskas, individuālos aizsardzības līdzekļus un dezinfekcijas līdzekļus, un šis virziens ir jāturpina. Tāpēc mans un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pienākums ir mudināt mūsu uzņēmējus iet līdzi laikam,” norādīja Vitenbergs.

Latvijas industrija līdz šim jau ir pierādījusi savu spēju iesaistīties Covid-19 globālās pandēmijas radīto seku pārvarēšanā. Vairāki vietējie uzņēmumi kopš pandēmijas sākuma ir mainījuši savu ikdienas darbu, ražošanā iekļaujot arī tādas Covid-19 ierobežošanai būtiskas preces kā individuālās aizsardzības līdzekļus un dezinfekcijas līdzekļus.

Tāpat aizvadītā gada martā norisinājās pirmais virtuālais hakatons “HackForce” ar mērķi meklēt ātrus un efektīvus risinājumus Covid-19 krīzes izraisītajiem izaicinājumiem. Kopumā hakatonā piedalījās vairāk nekā 800 brīvprātīgo, bet finālā savas idejas prezentēja 28 komandas, uzvarot komandas “Shield48” idejai “Face Shield” par sejas vairogu drukāšanu, izmantojot 3D printerus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti