Rīta Panorāma

Intervija ar Filipu Rajevski

Rīta Panorāma

Intervija ar Viju Kudiņu un Kristapu Valdnieku

Intervija ar Andri Ozolu

Ozols: Nevajag pārvērtēt LIAA iespējas investīciju piesaistē «airBaltic»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šonedēļ plānota Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadības tikšanās ar Satiksmes ministriju (SM) un "airBaltic" vadību, lai saprastu LIAA iesaistīšanas iespējas investīciju piesaistei nacionālajai aviokompānijai.

LIAA vadītājs Andris Ozols intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" uzteica SM centienus "airBaltic" stratēģiskā investora meklējumos iesaistīt LIAA, kas ir "liels resurss ar 20 pārstāvniecībām ārvalstīs".
 
Ozols atzina, ka līdz šim par investīcijām atbildīgā valsts iestāde – LIAA – nav piesaistīta nedz "airBaltic", nedz arī citos investīciju piesaistes projektos.

"Tā bija kļūda, ko tagad cenšas labot," teica LIAA šefs, vienlaikus atzīstot – nevajag arī pārvērtēt LIAA iespējas investīciju piesaistē, ņemot vērā, ka satiksmes joma ir specifiska un nespeciālistam varētu būt problēmas.

Jau vēstīts, ka, lai gan valdība pērn, 3. novembrī, akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic", Ministru prezidente Laimdota Straujuma (“Vienotība”) pauda neapmierinātību ar pieņemto lēmumu un atklāja, ka ir izveidota darba grupa, ka kontrolēs tālākus "airBaltic" stratēģiskā investora meklējumus.

Valdības vadītāja norādīja, ka apstiprinātais investors - Vācijas pilsonis Ralfs Dīters Montāgs-Girmess būs pagaidu jeb finanšu investors aviokompānijā. SM uzdots divu gadu laikā atrast stratēģisko investoru uzņēmumam.

Ar valsts uzticētu mandātu šos meklējumus gatava uzņemties LIAA, iepriekš Latvijas Televīzijas raidījumā “Tieša runa” teica LIAA direktors Ozols.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti