Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Mitrohinu un Aivaru Hermani

Rīta Panorāma

Intervija ar Henriku Eliasu Zēgneru un Agnesi Krivadi

Ozolniekos top veselīgi saldumi

Ozolniekos top veselīgi saldumi – hobijs mājas virtuvē kļuvis par biznesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pārtikas ražotājas, pavāres, sagādnieces, tirgotājas, meistarklašu vadītājas, un tā varētu turpināt vēl un vēl. Tās ir divas draudzenes Ilva Kavicka un Līga Kleina, kuras savu hobiju – gatavot maksimāli veselīgus saldumus – pārvērtušas biznesā. “Abra” – tā viņas nosaukušas savu zīmolu,  un tas jau iemantojis lielu popularitāti veselīgu saldummīļu vidū.  

Viss sākās mājas virtuvēs. Ilva Kavicka savā virtuvītē darbojās ar nātrēm, veidojot nātru pulveri, savukārt Līga Kleina savās mājās gatavoja dažādus saldumus. Pirms trīs gadiem abas draudzenes nonāca līdz slēdzienam, ka kopīgi jāveido bizness un no mājražotājām jākļūst par ražotnes īpašniecēm.

“Bija vērts uzsākt. Mēs abas izbaudām to procesu, mums patīk ļoti tas, ko mēs darām, un vēl lielāks prieks ir, ja cilvēki to novērtē un viņiem garšo un patīk,”  saka Līga Kleina.

Savā ražotnē Ozolniekos abas gatavo dažādus gardumus, pēc iespējas izmantojot vietējās sastāvdaļas.

Šobrīd te ražo jau vairāk nekā 25 dažādus produktus. Tie ir maksimāli dabīgi, šokolādei nepievieno cukuru, un īpaši tiek domāts arī par vegāniem.

“Uzsvars tiek likts uz veselīgumu, bet mēs neaizmirstam arī labo garšu,” uzsver Ilva Kavicka.

Arī nātres nekur nav pazudušas – joprojām top nātru pulveris un izveidotas pat nātru konfektes.

 “Mums ir svarīgi, kā izpaust pašām sevi. Man jau no bērnības ir ļoti paticies gatavot un iepriecināt mājiniekus. Tas man ir asinīs, tas man patīk. Es priecājos, ja plašākam lokam to var piedāvāt,” atzīst Līga Kleina.

Savu produkciju tirgo gan internetā, gan dažādos veikalos, un uzņēmējas ir laimīgas, ka nodarbojas ar to, kas pašām vislabāk patīk.

“Es esmu ļoti liela Latvijas patriote. Es gribu šeit dzīvot, nekur negribu aizbraukt. Vēlos, lai mani bērni aug šādā skaistā un drošā vietā. Tie, kas dara, tie arī var izdarīt. Ir jāmeklē iespējas. Lai arī ir grūti, ka mēs esam mazs uzņēmums, tajā pašā laikā mēs varam reaģēt uz pircēju vēlmēm. Ja cilvēki kaut ko īpašu vēlas, mēs to varam viņiem piedāvāt,” saka Ilva Kavicka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti