Operatori pagaidām tiek galā ar palielināto interneta lietošanas noslodzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai gan līdz ar otro ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā daļa iedzīvotāju strādā un mācās attālināti, interneta tīkla darbība norit bez problēmām un bez ievērojamiem interneta ātruma kritumiem. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ik mēnesi veic regulārus interneta ātruma un noslodzes mērījumus apmēram simt dažādas Latvijas vietās.

Operatori pagaidām tiek galā ar palielināto interneta lietošanas noslodzi
00:00 / 01:05
Lejuplādēt

Elektronisko sakaru un pasta departamenta Pakalpojumu kvalitātes nodaļas vadītājs Elmārs Lipenbergs stāsta, ka, izvērtējot mērījumu rezultātus, secināts, ka krasu izmaiņu pagaidām nav, ja salīdzina ar tipisku iepriekšējo periodu noslodzi.

"Pavasarī tas viss pēkšņāk notika. Visi, kas varēja, gāja attālinātajās mācībās. Attālinātais darbs bija ļoti daudz. Tas viss bija uzreiz, un bija novērojams, ka bija būtiski kritumi pieslēguma ātrumam internetam. Ir jau arī tā, ka ne visi ir mājās. Šobrīd, vismaz pagaidām, pirmo klašu skolēni iet uz skolu. Tas izlīdzina noslodzi. Joprojām saglabājas tendence, ka vislielākā noslodze ir vakara stundās. Rīta pusē, kad visi ir aktīvi – skolēni, studenti, darbs – no mērījumu rezultātiem nevar secināt, ka būtu kaut kādas izmaiņas. Arī operatori tiek labi galā ar šo noslodzi," teica Lipenbergs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti