Noslēdzas pieteikšanās 70 miljonu eiro konkursā par tramvaju piegādi Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien, 15.oktobrī, plkst. 14 noslēgsies pieteikšanās Rīgas pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» (RS) iepirkumā, kurā par 70 miljoniem eiro Rīga plāno iegādāties zemās grīdas tramvajus.

Līdz šim par konkursu Iepirkumu uzraudzības birojā jau sūdzējušās divas kompānijas no Polijas - «PESA» un «Stadler Polska».

Uzņēmēji pārmet, ka iepirkuma prasības uzrakstītas tā, lai konkursā uzvarētu pašreizējā «Rīgas satiksmes» sadarbības partnere kompānija «Škoda», kas zemās grīdas tramvajus piegādāja pirms septiņiem gadiem.

Iepirkumu uzraudzības birojs sūdzības vērtēs līdz 6. novembrim, un «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis tikmēr nekomentē pārmetumus par konkursu.

„Šādus iebildums mēs dzirdam par ļoti daudziem iepirkumiem, kas Latvijā. Taču ir jāatbild pēc būtības – vai tas ir pamatots iebildums vai nav? Tas ir jādara Iepirkumu uzraudzības birojam,” komentēja Zaķis. „Mēs plānojam, ka šie tramvaji varētu iet pa ceturto līniju uz Imantu (..). Uz šo brīdi interesi par šo iepirkumu ir izrādījušas vairāk nekā 20 kompānijas,” norādīja Zaķis.

Ziņots, ka RS par 70 miljoniem eiro grasās nopirkt 20 tramvajus.

Konkursa uzvarētājam būs jāsaražo un jāpiegādā 15 trīs sekciju un pieci četru sekciju zemās grīdas tramvaji. Pirmais transporta līdzeklis ir jāpiegādā ne vēlāk kā 12 mēnešu laikā no iepirkuma līguma noslēgšanas brīža. Visiem transportlīdzekļiem ir jābūt piegādātiem ne vēlāk kā pusotra gada laikā no līguma noslēgšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti