Panorāma

Rīdzinieki visvairāk vēlas mieru

Panorāma

Panorāma

Spēkā stāsies aizliegums Latvijā ieplūst Krievijas gāzei

No 1. janvāra spēkā stāsies aizliegums Latvijā ieplūst Krievijas gāzei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jau 2022. gada pirmajā pusē Latvijā tika panākta politiska vienošanās – no 2023. gada pilnībā atteikties no Krievijas gāzes. Apņemšanās tika nostiprināta arī likumā, un gāzes piegādes no agresorvalsts janvāra pirmajā dienā ir jāpārtrauc. 

Vienlaikus jau pagājušajos mēnešos dabasgāze no Krievijas Latvijā tikpat kā nav ieplūdusi. Lielākā daļa komersantu jau pavasarī ātri centās pārorientēt savas piegādes. Līdz ar to var teikt, ka ar likuma grozījumu spēkā stāšanos faktiskā situācija Latvijas gāzes tirgū krasi nemainās. Īpaši ņemot vērā faktu, ka pavisam drīz darbu reģionā sāks vēl viens sašķidrinātās gāzes terminālis.

AS "Conexus Baltic Grid" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss norādīja: "Mums ir no drošības viedokļa ļoti labs, pozitīvs notikums, ka šā gada beigās, man liekas, divas dienas atpakaļ pienāca vēl viens jeb reģionā otrais sašķidrinātās dabasgāzes kuģis Somijā, Inko. Tas ir pietauvojies un sācis testus, līdz ar to mums būs līdzīga apjoma piegādes iespēja, kā tas pašlaik bija no Klaipēdas."

Vienlaikus tiek saglabāts nosacījums – nepieciešamības gadījumā Latvijā Krievijas dabasgāze varēs ieplūst tranzītā Kaļiņingradas apgabalam. Tomēr šāda iespēja, visticamāk, tiks izmantota reti, ņemot vērā, ka pamatā dabasgāzi šim Krievijas apgabalam piegādā caur Lietuvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti