Motociklu tirgotāji: vēlais pavasaris samzinājis spēkratu pieprasījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Vēlais pavasaris šogad iespaidojis arī motociklu tirgu, pieprasījums pēc tiem, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, ir samazinājies, aģentūrai BNS atzina aptaujātie motociklu tirgotāji.

"Honda" motociklu tirgotāja "H 33" valdes loceklis Eduards Juhņevičs uzsvēra, ka šogad būtiski kritusies interese par motocikliem, kas ir izskaidrojams ar nepateicīgajiem laika apstākļiem. "Jūtam būtisku intereses un pieprasījuma kritumu. Tas ir saistīts tikai ar laika apstākļiem," sacīja Juhņevičs.

"H 33" valdes loceklis arī pastāstīja, ka pēdējā laikā ir vērojama tendence, ka cilvēki sāk izvēlēties mazākas kubatūras spēkratus.

Arī motociklu tirgotāja "Motofavorīts" valdes priekšsēdētājs Gatis Panavs apstiprināja, ka iedzīvotāju interese ir kritusies. "Protams, gadalaiks ir ieviesis savas korekcijas, un daudzi, iespējams, ir atlikuši pirkumus uz vēlāku laiku, kad paliks siltāks un varēs jau reāli sākt braukt," teica Panavs.

Viņš minēja, ka lielākā interese pašlaik ir par dārgā gala "Harley Davidson" motocikliem ar lielām kubatūrām un skūteriem ar mazām kubatūrām. "Vidējais slānis no pārdošanas ir praktiski pazudis, kas norāda, ka arī vidējā slāņa cilvēki pazūd no valsts. Ir vai nu bagāti cilvēki, vai tādi, kuri nevar atļauties jaunu tehniku," klāstīja "Motofavorīta" vadītājs un pauda cerību, ka šogad vismaz vasara būs garāka nekā pērn.

Pieprasījuma kritumu pēc motocikliem vēlā pavasara dēļ aģentūrai BNS apstiprināja arī "Yamaha" motociklu tirgotājā "RG Motocentrs".

Saskaņā ar Auto asociācijas sniegtajiem datiem šogad pirmajā ceturksnī reģistrēti 67 jaunu motocikli un tricikli, kas ir par 23% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā gadu iepriekš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti