Aktuāli

LR korespondente Sintija Ambote par transtaukskābēm

Aktuāli

TM departamenta direktore Solvita Saukuma-Laimere par pirmslaulību apmācības analīzi

"Citadeles" pārstāve Baiba Ābelniece par ABLV garantēto noguldījumu izmaksu

Mēneša laikā garantētajās atlīdzības «ABLV» klientiem izmaksāti 83 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mēneša laikā kopš 3.marta, kad banka “Citadele” sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību “ABLV Bank” klientiem, kopumā atlīdzība izmaksāta aptuveni 5000 “ABLV Bank” klientu, un kopējā izmaksātā summa ir aptuveni 83 miljoni eiro, Latvijas Radio pastāstīja “Citadele” pārstāve Baiba Ābelniece.

Dati liecina, ka visaktīvāk valsts garantētajai atlīdzībai ir pieteikušies vietējie Latvijas “ABLV Bank” klienti. No turpat 5000 klientiem, kas saņēmuši valsts garantēto atlīdzību, 4033 ir bijuši vietējie Latvijas iedzīvotāji vai juridiskās personas. Savukārt 922 ir bijuši starptautiskie klienti.

Valsts garantēto atlīdzību būs iespējams saņemt piecus gadus – līdz pat 2023. gada 3. martam.

Katrs noguldītājs var saņemt atlīdzību līdz 100 000 eiro – atbilstoši tam, cik liela noguldījuma summa konkrētajam klientam ir “ABLV Bank” kontos.

Tie klienti, kam noguldījumu summa „ABLV Bank” pārsniedz valsts noteiktos 100 000 eiro griestus, varēs pieteikt savas kā kreditora prasības „ABLV Bank” likvidācijas procesa ietvaros.

Saskaņā ar Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas līgumu nauda klientiem atmaksājama ar vienu transakciju eiro valūtā. Valsts garantēto atlīdzību ir iespējams saņemt ar pārskaitījumu uz klienta kontu jebkurā bankā.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības.

Naktī uz 24.februāri FKTK pieņēma lēmumu, ka “ABLV Bank” ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka "ABLV Bank" tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. "ABLV Bank" ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. No 3.marta, sākta garantēto atlīdzību izmaksa "ABLV Bank" klientiem.  

"ABLV Bank" pēc aktīvu apjoma pērn beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti