Matīss: Valstij būtu jāsaglabā «airBaltic» kontrolpakete

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī piesaistot stratēģisko investoru, kurš varētu attīstīt nacionālo aviokompāniju “airBaltic”, valstij būtu loģiski saglabāt 50% plus vienas akcijas paketi, taču izskatāmi dažādi modeļi, LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība").

Viņš uzsvēra, ka investora piesaiste nepieciešama ne tikai, lai varētu atjaunot lidmašīnu floti, bet arī lai piesaistītu jaunus pasažierus, atvērtu jaunus reisus un attīstītu kompāniju.  

Un tas jādara investoram, jo valstij nav jānodarbojas ar aviācijas biznesu, norādīja Matīss.

Latvijas valstij patlaban pieder 99,8% lidsabiedrības daļu, un aizvien turpinās „airBaltic" investoru meklēšana ar konsultāciju uzņēmuma „Prudentia" palīdzību, neizslēdzot „airBaltic” akciju kotēšanu biržā.

Iepriekš  Anrijs Matīss atzinis, ka "airBaltic" varētu izveidot par vienotu Baltijas aviokompāniju, ja tās daļas iegādātos Lietuva un Igaunija.           

2012.gadā "airBaltic" koncerns strādāja ar 231,252 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka 4,4 reizes - līdz 19,117 miljoniem latu. 

„airBaltic” ekonomiskās krīze slaikā nonāca finanšu grūtībās, bet 2011.gadā pēc Krājbankas kraha valsts pārņēma bankā ieķīlātas lidsabiedrības akcijas, kas piederēja privātajam akcionāram „Baltijas aviācijas sistēmas”, kļūstot par  99,8% akciju īpašnieci. Lai gan lidsabiedrību apvij vairākas tiesvedības un strīdi, valdība piesaistīja „Prudentia”, lai sameklētu investoru, kurš varētu attīstīt aviokompāniju, bet valsts varētu atgūt tajā ieguldītos līdzekļus. Iepriekš ir pieminēti vairāki iespējami interesenti, taču reāls piedāvājums tā arī nav izteikts. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti