Matīss: «Rail Baltica» skarto nekustamo un zemes īpašumu skaits sarucis no 3000 līdz 2000

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

Dzelzceļa līnijas „Rail Baltica” būvniecības projekta skarto nekustamo un zemes īpašumu skaits ir sarucis no 3000 līdz 2000, tā Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss („Vienotība”).

Skaits sarucis pēc diskusijām ar iedzīvotājiem dažādos Latvijas novados, caur kuriem varētu iet topošais dzelzceļa posms. Viņš uzsvēra, ka nojaucamo māju būs daudz, daudz mazāk nekā 2000 un šajā skaitā galvenokārt ir zemes īpašumi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tajā pašā laikā Matīss aicināja saprast, ka Mārupe, kurā ir izvērtušās vienas no asākajām diskusijām par „Rail Baltica”, ir īpašs apgabals. Ministrs prognozēja, ka nākotnē lidostā būs otrs skrejceļš un arī tad varētu būt jautājums par zemes īpašumiem Mārupē.

Jau vēstīts, ka divu nedēļu garumā marta pirmajā pusē vairākās Latvijas pašvaldībās notika ātrgaitas dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projektu sabiedriskās apspriešanas. Iedzīvotāju un pašvaldību nostājas bijušas neviennozīmības, bet visasākie iebildumi bija Mārupē, caur kurieni tiek plānots dzelzceļa atzars uz lidostu.

Kopumā Latvijā "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas izbūve izmaksās 1,27 miljardus eiro. Eiropas Komisija varētu līdzfinansēt 85% no kopējām projekta izmaksām. Taču tikai pēc diviem gadiem tiks uzsākta projektēšana un īpašumu atsavināšana. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti