LPUF: Pārtikas uzņēmumi uzlabo efektivitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas pārtikas uzņēmumi pēdējos gados ir daudz paveikuši efektivitātes uzlabošanā - tam ir daudz labu piemēru, intervijā  biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

"Ir daudz labu piemēru. Visi uzņēmumi strādā, lai uzlabotu efektivitāti. Lielisks piemērs ir olu ražotājs "Balticovo", kas ļoti ātri un veiksmīgi attīstās. Tas tagad ir arī saņēmis atļauju, lai paplašinātos un praktiski dubultotu savas ražošanas jaudas,"  teica Šure, atzīmējot, ka aptuveni 70% no šajā uzņēmumā saražotā tiek eksportēts.

Pēc viņas teiktā, gan mazie, gan lielie uzņēmumi meklē iespējas attīstībai. "Visi - gan mazie uzņēmumi, gan lielie - meklē kā attīstīties. Piemēram, "Lāči", "Spilva", "Laima", "Latvijas Balzams", "Rēzeknes gaļas kombināts" un citi investē attīstībā un eksportā," norādīja Šure.

"Mums vajadzētu lepoties ar šādiem uzņēmumiem. Pārtikas nozare, manuprāt, ir viena no svarīgākajām nozarēm pašlaik, jo tā ir pierādījusi savu pastāvēšanu un to, ka tā var iekarot ārvalstu tirgus un sniegt lielu pienesumu Latvijas ekonomikai," atzina LPUF vadītāja.

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti