LM: Daļu darbinieku no «Liepājas Metalurga» varētu nodarbināt Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Arī pie optimistiskā scenārija aptuveni pusei no grūtībās nonākušā uzņēmuma „Liepājas Metalurgs” darbiniekiem nāksies meklēt jaunu darbu. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) esot gatava piedāvāt ātrus risinājumus, un gatavību nodarbināt daļu no metālapstrādes profesionāļiem izteikusi Jelgava, tā intervijā Latvijas Radio sacīja Labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Viņķele norādīja, ka optimistiskā scenārija gadījumā, ja „Liepājas Metalurgs” tiks restrukturizēts un turpinās savu darbību, pēc aptuvenām aplēsēm pusei darbinieku būtu jāmeklē jauna darbavieta. Ministrija tam esot gatava - Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ar Liepājas pašvaldību varētu piedāvāt ātrus risinājumus un palīdzēt cilvēkiem atrast darbu iespējami ātri.

Tāpat risinājumi tiek meklēti ārpus Liepājas. „Mēs runājam ar reģioniem Latvijā, kam ir nepieciešami. Pirmkārt, cilvēki būs jāgrupē pēc viņu prasmēm un spējām, un gatavības, iemācīties kaut ko jaunu. Jelgava ir izteikusi gatavību nodarbināt noteiktu daudzumu ar metālapstrādi saistītu profesionāļu,” sacīja Viņķele. Viņa gan piebilda, ka tā būs gana individualizētas pieejas risinājumu meklējumi.

Ministrija arī esot gatava pastiprināt NVA kapacitāti Liepājā, lai varētu ātrā laikā apkalpot tik lielu skaitu klientu.

„Arī turpinot darbu, uzņēmums būtiski tiks pārveidots, un vismaz ap tūkstoš cilvēkiem būs jāmeklē darbs. Tas ir optimistiskais scenārijs. Protams, es nevaru aizvērt acis un cerēt uz akcionāru, kas līdz šim uzrādījuši jel kādas saprāta pazīmes uzņēmuma problēmu risināšanā, godaprātu pēkšņi atradušos,” sacīja Vinķele. Līdz ar to ministrijas pienākums esot gatavoties scenārijam, ja NVA klientu skaits pieaugs vairāk nekā par tūkstoti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti