Liepājā būs moderna jahtu osta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājā noslēgumam tuvojas jahtu ostas modernizācijas projekts. Tas nozīmē, ka pilsētā nākamo sezonu varēs sagaidīt jau ar piemērotām peldošajām piestātnēm un nepieciešamo infrastruktūru jahtu īpašniekiem. Jahtu osta atrodas pašā Liepājas centrā pie tirdzniecības kanāla, līdz ar to pilsēta iegūs arī vizuālus uzlabojumus un īpašu apgaismojumu nakts stundās.

Liepājā būs moderna jahtu osta
00:00 / 05:03
Lejuplādēt

Ir Liepājai raksturīga vējaina rudens diena, kad tirdzniecības kanālā ieplūst ūdens no jūras. Ceļas ūdens līmenis, taču tas netraucē jaunajām peldošajām piestātnēm, kuras jau saliktas tirdzniecības kanālā. Par sākotnējiem darbiem uz ūdens stāsta uzņēmuma „RERE Meistari” atbildīgais būvdarbu vadītājs Oskars Šolins:

„Sākumā  laika apstākļi ietekmēja, jo bija jādemontē vecās metāla konstrukcijas, tad vajadzēja „ķert” mirkli, kad ūdens ir aizgājis atpakaļ uz jūru.

Novācām reklāmas, lai nepūš kā burās un varam rudens vējainajos apstākļos mierīgāk dzīvot.” 

 

Plānots, ka darbus Liepājas Jahtu ostā pabeigs novembra beigās. Pandēmijas laiks gan iemācījis vēl vairāk pielāgoties dažādām situācijām, atklāj būvdarbu vadītājs:

„Esam jau gandrīz galā, ietekmē arī Covid-19, jo kavējušās materiālu piegādes, ir lietas, kas vispār neatnāca, un tad bija jāmeklē citas iespējas. Projekts ir padarīts estētiski baudāmāks, gar piestātni būs ērtākas stacijas apkalpošanai, būs skaisti gaismekļi. Jāpiebilst, ka materiālu piegādāji ir neprognozējami, bet kaut kā no situācijas tiekam ārā.”

Būvdarbu pabeigšanu ar nepacietību gaida Liepājas Jahtu ostas vadītājs Kārlis Kints, tās ir īpašas sajūtas, kas mainīs ikdienas darbu pašam vadītājam un mainīs pilsētas centru starp koncertzāli un tramvaja tiltu. 

„Redzamākās pārmaiņas ir peldošās piestātnes un jaunā servisa ēka, bet tās īstās pārmaiņas varēs redzēt tad, kad te būs pilns ar jahtām,” viņš pastāstīja. 

Iespaidīgas pārmaiņas nozīmēs arī piemērotu vidi burātājiem no visas pasaules – gan peldošajās piestātnēs, gan jahtu centrā, kur būs pieejamas dušas, labierīcības un vieta, kur mazgāt veļu. 

Runājot par aizvadīto sezonu, to izglāba jahtotāji no Lietuvas. Šogad kopumā Liepājas Jahtu ostā apkalpotas 170 jahtas, pastāstīja Kints.  

„Beigās tā situācija vasarā nebija tik sarežģīta pie mums; lietuviešiem nebija, kur iet, tad 78 jahtas no Lietuvas, pēdējo 14 gadu laikā tik daudz lietuviešu jahtas nav bijušas pie mums. Parasti pirmajā vietā bija vācieši, pēc tam somi un poļi, trešajā vietā stabili lietuvieši. Es paredzu, ka nākamā sezona būs stiprā Covid-19 iespaidā,” norādīja Kints. 
 
Liepājas Jahtu ostas projekta kopējās izmaksas sasniedz gandrīz 600 tūkstošu eiro. Projektu Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde īsteno INTEREG Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti