Ārpus Rīgas

Siltais un sausais laiks sekmē mežu degšanu

Ārpus Rīgas

«Jāņu sieru» drīkst tirgot tikai pieci ražotāji

Liepājā paplašinās Eiropas līmeņa kokvilnas pārstrādes uzņēmums

Liepājā atklāj jaunu higiēnas preču ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājā otrdien, 10.maijā, svinīgi atklāts jauns uzņēmums, kas ražos kokvilnas higiēnas preces. Īpašnieki ieguldījuši astoņus miljonus eiro,  izveidotas 38 jaunas darba vietas. 

Jau iepriekš uzņēmums “iCotton” vairāku gadu laikā Liepājā devis darbu 160 cilvēkiem.  

 “iCotton” Liepājā darbību sāka 2013.gadā, SIA “Lauma Fabrics” telpās  ražojot mitrās salvetes, bērnu autiņus un vates kociņus. Uzņēmums uz pusēm pieder kādam Krievijas pilsonim un Itālijas kompānijai "Sanitars S.P.A". Par saviem līdzekļiem un bankas doto aizņēmumu “iCotton” vecas sporta manēžas telpās tagad izveidojis jaunu ražotni, kur top neausts kokvilnas audums un vates diski kosmētikas noņemšanai. Mēnesī tiek saražoti divi miljoni iepakojumu, ko pārdod Krievijā, Ukrainā un vairākās Eiropas valstīs.

 Kompānijas “iCotton” viceprezidents Ildars Garajevs pastāstīja, ka uz Eiropu “eksportējām jau agrāk, lai būtu tai tuvāk un samazinātu izmaksas, ienācām Liepājā, te ražot ir izdevīgāk”.

Blakus jaunajai rūpnīcai atrodas tukšs zemesgabals, kuru “iCotton” jau noskatījis vēl vienas ražotnes būvniecībai, Liepājai tuvāko gadu laikā solot vēl 300 - 500 jaunas darba vietas.

Pašvaldība informēja, ka šobrīd paplašinās arī vairāki Liepājas biznesa centra uzņēmumi, tomēr kopumā pilsētas ekonomiskā attīstība neesot tik strauja, kā varētu vēlēties.

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš  norādīja, ka “Latvijas ekonomika vidēji aug par 2% - 3%, tas nav tas rādītājs, kā iepriekšējos gados, kad bija 6 -7%”. “Līdz ar to uzņēmējdarbības vide var būt tikai un vienīgi sabalansēta ar valsts kopējo attīstību. Šodienas uzņēmumi ir mazie un vidējie uzņēmumi ar 40 - 50 darba vietām. Tas no vienas puses ir apsveicami, jo, ja kādam no tiem būs problēmas, nebūs tāda krīze, kā tas bija ar “Metalurgu”,” sacīja Ansiņš.

Uzņēmumi, kas vēlas paplašināties, sūdzoties par dažādu speciālistu trūkumu, tāpēc Liepājas dome sākusi sarunas ar Liepājas Valsts tehnikumu par jaunu mācību programmu izveidi, sagatavojot darba tirgū pieprasītus speciālistus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti