Lielajiem uzņēmumiem būs pienākums veikt energoauditus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lielajiem uzņēmumiem un elektroenerģijas patērētājiem turpmāk būs pienākums veikt energoauditus vai ieviest energopārvaldības sistēmu savās ēkās vai iekārtās, lai rastu iespējas ietaupīt un novērstu lieku enerģijas patēriņu, paredz Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Energoefektivitātes likumā.

Likuma grozījumi arī prasīs nodrošināt valsts energoefektivitātes rīcības plāna izstrādi un ieviešanu, vēsta Saeima.

Energoaudits lielajiem uzņēmumiem būs jāveic regulāri. Kārtējās pārbaudes būs jāveic reizi četros gados, savukārt pirmā – gada laikā pēc uzņēmuma iekļaušanas Centrālās statistikas pārvaldes sarakstā. Tas attieksies uz lielajiem uzņēmumiem, kuri nodarbina vairāk nekā 249 darbiniekus vai kuriem pārskata gada apgrozījums pārsniedz 50 miljonus eiro un gada bilance kopumā 43 miljonus eiro. Tāpat tas attieksies uz lielajiem elektroenerģijas patērētājiem, kuru gada patēriņš pārsniedz 500 megavatstundas (MWh). Jaunās prasības varētu skart ap 1000 uzņēmumu, iepriekš pauduši likumprojekta autori.

Ja uzņēmums nebūs veicis attiecīgus energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, tam būs jāmaksā energoefektivitātes nodeva, kuras apmēru noteiks valdība.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti