LIAA pārtrauc 600 000 eiro vērtā biznesa stenda darbību lidostā «Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 12. novembra apmeklētājiem tiek slēgts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa informācijas centrs “Magnetic Latvia” starptautiskajā lidostā “Rīga”. Tiesa, jau pirms diviem gadiem LTV raidījums “De facto” ziņoja, ka 600 000 eiro vērtais LIAA stends lidostā bieži stāv tukšs. Tā vietā LIAA tagad plāno veidot digitālās informācijas kioskus gan lidostā, gan citviet.

“Magnetic Latvia” biznesa informācijas centrs Starptautiskajā lidostā “Rīga” “C” izlidošanas sektorā tika atklāts 2018. gada februārī. Centrs tika veidots kā Latvijas uzņēmumu pieredzes stāstu un sasniegumu telpa, kas lidostas viesim sniedz pirmo iespaidu par Latviju – daudzpusīgu, radošu un uz attīstību orientētu valsti.

Tiesa, 2018.gada beigās “De facto” ziņoja, ka stends bieži stāv gandrīz tukšs un tiek izmantots ministriju sapulcēm. Savukārt 2019. gadā, kā norāda LIAA, vidējais apmeklētāju skaits centrā pieauga par 40%, sasniedzot 30 tūkstošus. Kopumā centrā bija izstādīta vairāk nekā 70 Latvijas uzņēmumu produkcija. Savukārt Covid-19 pandēmijas laikā lidostā tika organizēti dažādi tiešsaistes pasākumi, kā, piemēram, sarunu festivāls “Lampa”, “Magnetic Series” filmu konference un Ņujorkas vadošās dizaina izstādes “Design Pavilion” Latvijas prezentācija.

Taču šogad līdz ar noteiktajiem ceļošanas ierobežojumiem apmeklētāju skaits strauji nokritās. Šī gada deviņos mēnešos centru vidēji mēnesī apmeklēja tikai 566 apmeklētāji. “Līdz ar Covid-19 pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem pasažieru skaits lidostā ir samazinājies par 85%. Būtiski krities arī biznesa informācijas centra apmeklētāju skaits. (..) Meklējām labākos risinājumus, kā saglabāt LIAA klātbūtni lidostā. Tomēr nonācām pie secinājuma, ka līdzšinējā formātā Biznesa informācijas centra darbību turpināt nav pamatoti,” paziņojumā medijiem norādīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Tikusi izvērtēti tādi aspekti kā biznesa centra atrašanās vieta, līdzšinējā un nākotnē plānotā pasažieru plūsmas intensitāte diennakts laikā, jautājumu loks, par kuru interesējās centra apmeklētāji, un citi aspekti. Secināts, ka tuvākā gada laikā prognozētā lidostas viesu plūsma nenodrošinās iespēju sasniegt biznesa centram izvirzītos mērķus eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes jomā. Šī iemesla dēļ pieņemts lēmums esošo centru slēgt.

Tāpat nolemts sākt sarunas ar lidostu “Rīga” par tāda digitālā informācijas kioska izvietošanu, kurā varētu iegūt nepieciešamo informāciju par Latvijas uzņēmumiem, kā arī sazināties ar LIAA darbiniekiem vai uzņēmumu pārstāvjiem attālināti. “Latvijas eksportējošie uzņēmumi digitālos informācijas stendus varēs ērti izmantot savu produktu testēšanai, iegūstot atgriezenisko saiti no potenciālajiem klientiem. Digitālie risinājumi ļaus uzrunāt arī plašāku loku lidostas apmeklētāju. Tādēļ,

atgriežoties ceļotāju plūsmai, LIAA pakalpojumi lidostā atgriezīsies jau citā veidolā,” informēja Rožkalns.

Šādus informatīvos kioskus, kuri digitālā veidā piedāvā iespēju vairākās valodās iegūt plašu informāciju par uzņēmējdarbību Latvijā, varētu izvietot arī citās stratēģiski nozīmīgās vietās, piemēram, nozīmīgos transporta mezglos, tirdzniecības centros, tūrisma informācijas centros un citviet.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti