LIAA: Bažas par Baltijas drošību atbaidījušas daļu investoru, tomēr interese neatslābst

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bažas par Baltijas valstu drošību ir atbaidījušas daļu investoru, kuri iepriekš bija gatavi Latvijā veidot ražotnes vai pakalpojumu centrus, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Aktuālais temats” sacīja Latvijas investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Viņš norādīja, ka kāda ASV kompānija atteikusies no domas celt Latvijā ražotni ķīmiskajā rūpniecībā, kur radītu inovatīvus produktus. Arī daži citi potenciālie investori ir pārdomās.

Vienlaikus citas kompānijas no Rietumiem un Krievijas pārceļ savus IT ekspertus uz Latviju. No vienas puses, tas ir zaudējums, jo ražotne ir lielāka investīcija, no otras puses, šādi pakalpojumu centri ir radījušas tūkstošiem darbu vietu Rīgā. To vidū ir „Statoil”, banku sektorā, datortehnikas un ķīmiskās, farmācijas sektors. „Tie ir projekti ar konkrētu labumu un miljoniem lielām investīcijām Latvijā,” atzīmēja Ozols.

Tāpat par investīcijām Latvijā interesējas kāds Baltkrievijas uzņēmums, kas darbojas loģistikā,  kā arī ASV, Vācijas un citu valstu uzņēmumi. Šobrīd iespējas ieguldīt Latvijā izzina uzņēmumi arī no Nīderlandes un Francijas, kā arī citām valstīm. Ozols akcentēja, ka investori būvēs vai nu nelielas ražotnes, kur darbs būs ap 50 cilvēkiem un kur ražos specifiskus nišas produktus vai arī pakalpojumu centrus.

Kopumā, ja šogad Latvijā līdzekļus ir investējuši 33 uzņēmumi, radot 1200 darbavietas, tad nākamgad darba vietu pieaugums ir gaidāms vēl lielāks – vismaz 1600, lēsa Ozols.

Viņš arī norādīja, ka arī Latvijas izglītības sistēmai ir jāmainās, vairāk piedāvājot izglītību, ko pieprasa darba devēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti