Lēnu muižu Skrundas novadā izsolē pārdod par 70 300 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lēnu muiža Skrundas novada Nīkrāces pagastā elektroniskā izsolē piecu dalībnieku konkurencē nosolīta par 70 300 eiro, par 45 400 eiro pārsniedzot izsoles sākuma cenu, informēja valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Muižas komplekss sastāv no zemes gabala 31 006 kvadrātmetru platībā, uz kura atrodas piecas būves (kopējā platība ir 1459,1 kv.m.). Īpašums atrodas daudzveidīgu vizuāli vērtīgu ainavu ieskauts – Ventas upes ielejā. Līgums par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgts tuvākā mēneša laikā.

Lēnu pils celta 19.gadsimta sākumā. Baronam Frīdriham fon Firksam pils kalpojusi, kā vieta medībām un atpūtai nedēļas nogalēs. Gadu gaitā ēkas cietušas no pārbūvēm. Nīkrāces pagasta padomes izziņa liecina, ka ēkas ir būvētas līdz 1940. gadam.

Ne no bijušā īpašnieka, ne tā mantiniekiem pieteikumi par īpašuma tiesību atjaunošanu uz ēkām vai zemi nav saņemti, tādēļ viss nekustamais īpašums ir valstij piekrītošs.

Attēlā Lēnu muiža
Attēlā Lēnu muiža

"Esam gandarīti par saņemto interesi par šī īpašuma iegādi, kas dos iespēju tā jaunai attīstībai. Pārdošanā iegūtos līdzekļus ieguldīsim valstij nepieciešamo īpašumu sakārtošanā.  Šobrīd redzam, ka, neskatoties uz pandēmijas radīto situāciju, nekustamo īpašumu tirgū rosības netrūkst. Kamēr vieni savelk jostas, tikmēr citi mērķtiecīgi īsteno ilgtermiņa plānus par nekustamā īpašuma iegādi.

Īpaši aktīvas ir tieši fiziskās personas, kas, baidoties no naudas vērtības zuduma, šobrīd meklē, kur ieguldīt savus brīvos līdzekļus,"

norādīja VNĪ Nekustamo īpašumu Nomas un pārdošanas pārvaldes direktore Anita Feldmane. 

VNĪ portfelī šobrīd ir 420 ēku un būvju nekustamie īpašumi ar 1400 ēkām un aptuveni 4000 zemesgabalu. Atsavināšanai tiek virzītas ēkas, kas nav nepieciešamas valsts funkciju veikšanai, nevienai valsts institūcijai Patlaban šādi īpašumi veido 17% no kopējās portfeļa platības, kopējam īpašumu skaitam sasniedzot 148.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti