«LDZ ritošā sastāva serviss» saņem sertifikātu darbībai Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Attīstot savu darbību ārpus Latvijas, valsts AS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) meitas sabiedrība “LDZ ritošā sastāva serviss” ir saņēma sertifikātu “СЕРТ АСУ”, kas uzņēmumam dod iespēju sniegt lokomotīvju remonta pakalpojumus Ukrainā bāzēto lokomotīvju īpašniekiem. Līdz ar saņemto sertifikātu SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” jau tuvākajā laikā varēs sākt plaša spektra remontdarbus uz Ukrainas sliežu ceļiem ekspluatējamajām lokomotīvēm, informēja LDz.

Sertifikāts “СЕРТ АСУ” ļauj SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” veikt gan lokomotīvju remontu, kas ietver dažādu detaļu, lokomotīvju riteņpāru apkopi, gan kapitālo remontu jeb atjaunošanas remontu ar kalpošanas termiņa pagarināšanu, kurā tiek veikta lokomotīves elektrosavienojumu, virsbūves, motora pārsega, rāmja un nesošo metālkonstrukciju daļēja nomaiņa. Lai to nodrošinātu, lokomotīve tiek pilnībā demontēta un pēc tam atkal salikta.

SIA „LDZ ritošā sastāva serviss” norādīja, ka sertifikāta saņemšana bija sarežģīts un laikietilpīgs process, kurā notika dažāda veida kvalitātes un drošības pārbaudes.

“Ukrainā bāzēto lokomotīvju īpašnieki ir ieinteresēti saņemt „LDZ ritošā sastāva serviss” sniegtos lokomotīvju remonta pakalpojumus,” paziņojumā medijiem informēja „LDZ ritošā sastāva serviss” valdes priekšsēdētājs Ģirts Ivanovs.

Lokomotīvju remonts un tehniskā apkope ir viens no būtiskākajiem SIA “LDZ ritošā sastāva serviss” sniegtajiem pakalpojumiem, ko uzņēmums nodrošina lokomotīvju remonta centrā Daugavpilī un Rīgā. Papildus Ukrainai “LDZ ritošā sastāva serviss” ir sertificēts sniegt lokomotīvju remonta pakalpojumus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, kā arī Krievijā.

„LDZ ritošā sastāva serviss” ir "Latvijas dzelzceļš" 100% piederoša kapitālsabiedrība, kas LDz reorganizācijas rezultātā tika izveidota 2005. gadā. „LDZ ritošā sastāva serviss” saimniecisko darbību uzsāka 2007. gadā, pārmantojot speciālistus, kuri veic dzelzceļa ritošā sastāva remontu, modernizāciju, apkopi un ekipēšanu, maģistrālo kravas un manevru lokomotīvju nomu, kā arī nodarbojas ar degvielas uzglabāšanu un tās realizāciju dzelzceļa pārvadātājiem un citiem klientiem, tostarp, nodrošina nesagraujošās kontroles laboratorijas pakalpojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti