LDDK: Pirms Saeimas vēlēšanām partijām vēl nav nopietna piedāvājuma ekonomiskai attīstībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan jau pēc dažiem mēnešiem ir gaidāmas Saeimas vēlēšanas, tomēr nevienai politiskajai partijai aizvien nav nopietna piedāvājuma par ekonomisko attīstību, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) viceprezidente, uzņēmēja Aiva Vīksna.

Nopietna ekonomiskās attīstības piedāvājuma no partijām pašlaik nav, vien runas par nodokļu celšanu, sacīja Vīksna, norādot - mehāniska nodokļu palielināšana nenesīs augļus.

LDDK pārstāve pauda, ka izmaiņas nodokļu politikā, iespējams, būtu nepieciešamas, taču pašlaik vēl nav skaidrs iespējamais  virziens. Turklāt uzņēmējiem savā vidē vajadzētu šo jautājumu izdiskutēt.

Plānojot lielākus nodokļu ieņēmumus, Vīksnas ieskatā, vajadzētu izvērtēt vairākus scenārijus. Viņa minēja, ka, iespējams, sākumā vajadzētu samazināt nodokļus, lai varētu palielināt investīcijas un nodokļu maksātāju skaitu.

Kā ziņots, ir aktualizējusies diskusija par iespējamo nodokļu celšanu Latvijā. Vairāki politiķi iepriekš ir uzsvēruši, ka šīs valdības un Saeimas laikā nodokļu likmes paaugstinātas netiks. Tomēr, pēc finanšu ministra Andra Vilka domām, politisks lēmums par šo jautājumu, visticamāk, būs jāpieņem jau nākamajai Saeimai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti