Latvijas prioritātes ES prezidentūrā – nodarbinātība un ekonomiskās krīzes atskaņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Gaidāmās Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā Latvija īpašu uzmanību pievērsīs nodarbinātības jautājumiem, kā arī centīsies pabeigt procesus, kas noslēgs ES paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

Tā intervijā Latvijas Radio sestdien atzina Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Vineta Kleinberga.

Latvija uzmanību pievērsīs arī digitālā potenciālā izmantošanai ES, kā arī ES lomas stiprināšanai cilvēktiesību sfērā visā pasaulē, skaidroja Kleinberga, uzsverot, ka šie mērķi ir izstrādāti kopā ar Itāliju un Luksemburgu – valstīm, kas ES prezidēs attiecīgi pirms un pēc Latvijas. Itālija ES prezidentūru sāks šogad 1.jūlijā, nākamā gada pirmajā pusē – Latvija, otrā gada pusē – Luksemburga.

Šāda sadarbība ļauj dalībvalstīm sekmīgāk pārmantot un turpināt iepriekšējās prezidējošās valsts darbus. Tiesa, arī Itālijai un Luksemburgai ir savas specifiskas prioritātes. Piemēram, Itālija līdztekus nodarbinātībai un ekonomiskajai izaugsmei daudz uzmanības pievērsīs nelegālās imigrācijas jautājumiem, savukārt Luksemburga vēl lielāku uzsvaru nekā citas valstis varētu likt uz ekonomikas un finanšu jautājumiem.

Toties Latvija lielāku uzmanību varētu pievērst Austrumu partnerības jautājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti