Latvijas jaunuzņēmums «Funderful» pretendēs uz vietu pasaules prestižākajā akseleratorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lielākais ''startup'' un digitālās kultūras pasākums Latvijā “Digital Freedom Festival” ir noslēdzies ar ''startup'' projektu sacensībām. Žūrija nevarēja izvēlēties vienu uzvarētāju, tāpēc tika apbalvotas divas komandas. Un viena no tām ir Latvijas ''startup'' uzņēmums ''Funderful''. Tas kopā ar otru uzvarētāju no Somijas – ''Skenario Labs'' – jau tuvākajās dienās dosies uz ASV, lai gatavotos uzņemšanai pasaulē pieprasītākajā akseleratorā.

 

“Lai tiktu šajā akseleratorā, konkurss uz vienu vietu ir lielāks nekā konkurss uz studiju vietu pasaulē prestižākajā Stenforda universitātē. Aptuveni 500 līdz pat 2000 ''startup'' uzņēmumu cīnās par vienu vietu akseleratorā,” stāsta šī gada konkura atbalstītājs “500 Startups” partneris Marvins Liao.

“Uzvara Latvijas konkursā gan vēl negarantē vietu akeseleratorā, taču tā ir ceļazīme uz pēdējo pārrunu kārtu, kas tāpat būs grūta un sarežģīta.," viņš saka,

Atlases pārrunas notiks no 5. līdz 19. decembrim, lai jau janvārī sāktu apmācības.

“Tiem ''startup'' uzņēmumiem, kas izgājuši akseleratora apmācību programmu, jāizdara kaut kas pilnīgi nepareizi, lai viņi pēc šīs programmas absolvēšanas nebūtu veiksmīgi,” saka viens no Latvijas ''startup'' pionieriem Uldis Leiterts. Viņa jaunais projekts “Fragmentic” nule ir absolvējis šo akseleratoru, savukārt iepriekš izveidotais ''startup'' uzņēmums “Inforgram” ir viens no Latvijas ''startup'' uzņēmumu veiksmes stāstiem.

Kopā Latvijas konkursā festivāla noslēgumā startēja 5 komandas, kas dažas dienas pirms galvenā starta piedalījās atlasē. Liao pēc fināla atzina, ka komandu pārstāvju prezentācijas bija krietni uzlabotas salīdzinājumā ar atlases kārtu.

Žūrija lēmumu pieņēma, galvenokārt pievēršot uzmanību diviem kritērijiem – biznesa modelim un tā dzīvotspējai, kā arī prezentācijas kvalitātei.

Veiksmīgākais no Latvijas bija projekts “Funderful”, kas piedāvā tiešsaistes platformu augstskolām ziedojumu piesaistei no bijušajiem audzēkņiem. Uzņēmums nesen ir piesaistījis 160 000 eiro investīcijas, lai iekļūtu ASV tirgū.

"No nekā esam pāris gados izveidojuši uzņēmumu, kas strādā ar prestižākajām pasaules universitātēm. Sajūta ir fantastiska - saņemt augstāko novērtējumu no "500 Startups". Tas dod papildus iedvesmu soļot tālāk. Par to, kā veiksies intervijās, gan grūti spriest." lsm.lv sacīja Raimonds Kulbergs, Funderful dibinātājs.

Savukārt otrs uzņēmums, kas arī cīnīsies par iespēju tikt akseleratorā ASV, ir “Skenario Labs”. Tas ir uzņēmums, kas piedāvā digitalizēt visu informāciju par nekustamo īpašumu, tostarp novērtēt ēku tehnisko stāvokli.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti