Dienas ziņas

Diskutē par nākotnes skolu

Dienas ziņas

Nav noskaidrots iemesls salaku bojāejai Puzes ezerā

Otro reizi Latgalē notika Uzņēmēju dienas

Latgales uzņēmēji izstādē novērtē sevi un konkurentus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau otro gadu uzņēmējiem bija iespēja prezentēt sevi un iepazīstināt plašāku sabiedrību ar darbības jomām Latgalē. Pasākumā piedalījās 140 uzņēmēju. Viens no galvenajiem mērķiem – izveidot savstarpēji pazīstamu uzņēmēju un patērētāju tīklu.

Šogad uzņēmumu izstādēm un prezentācijām izvēlēta plašāka pasākuma norises vieta – Latgales vēstniecība “GORS”.

Apmeklētāju un dalībnieku atsaucība Latgales Uzņēmēju dienās ir krietni lielāka nekā pērn – pārstāvēti deviņi novadi un 140 uzņēmumi.

Pasākumu organizē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Latgales Plānošanas reģionu un Rēzeknes novada pašvaldību. „Galvenais moto un ideja šiem pasākumiem ir popularizēt Latvijas labuma tematiku – to, kas ir ražots tepat Latvijā. Tādējādi jūs palīdzat tiem cilvēkiem, kas te Latvijā dzīvo, naudiņa paliek šeit ir mums. Tā arī ir tā galvenā ziņa, ko mēs gribam pateikt,” pauž Latvijas Tirdzniecības unrRūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Uzņēmēju dienu apmeklētāji pasākumu vērtē kā izdevušos. Viņus priecē fakts, ka ir iespēja iepazīties ar tik plašu uzņēmumu produkcijas klāstu tepat Latgalē. Apmeklētāji  un uzņēmēji cer, ka līdzīga veida pasākumi reģionā notiks daudz biežāk. „Man liekas, Uzņēmēju dienas ir lieliska iespēja dabūt jaunus kontaktus, iepazīties ar jauniem cilvēkiem un noteikti dabūt jaunus klientus,” norāda jaunā uzņēmēja Regita Zeiļa.

„Nu interesanti redzēt, paskatīties: varbūt, no vienas puses, tā ir izklaide, no otras puses, var redzēt, ar ko mēs varam būt ievērojami, ar ko varam lepoties,” vērtē Uzņēmēju dienu apmeklētāja Marija.

Neskatoties uz to, ka Latgale kopumā tiek vērtēta kā ekonomiski mazāk attīstīts reģions, LTRK valdes priekšsēdētājs uzsver, ka šī problēma skar visu Latviju. „Tas lielākais izaicinājums ne tikai Latgalei, bet visai Latvijai ir izdarīt visu, lai Latvijā kļūtu vairāk tādu darbavietu, kas spētu maksāt salīdzinoši labu algu,” uz mērķi norāda Endziņš.

Pēc pasākuma organizatoru teiktā, arī nākamgad Uzņēmēju dienas atkal atgriezīsies Latgalē, Daugavpils pilsētā. Vēl pēc gada tās atkal notiks Rēzeknē, jo Latgalei esot daudz jaunu un spēcīgu uzņēmēju, kurus atbalstot un apzinot uzlabosies ekonomikas stāvoklis visā valstī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti