Dienas ziņas

Eiropa atceļ stingros ierobežojumus

Dienas ziņas

Ozolu kūdras purvā joprojām dzēšanas darbi

Krīze kā atspēriens – atklāj kaķu kafejnīcu

Krīze kā atspēriens – Daugavpilī atklāj kaķu kafejnīcu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kaķu kafejnīca Daugavpilī durvis vēra pirms nepilniem trim mēnešiem. Kaķi sagaida viesus, lai dāvātu omulīgu gaisotni. Neskatoties uz neilgo pastāvēšanas laiku, kafejnīcai jau ir savi pastāvīgi viesi un daudz pozitīvu atsauksmju.

"Šis bija izšķirošs brīdis – tagad vai nekad," tā par pašlaik vienīgās kaķu kafejnīcas Latvijā atvēršanu, kas notikusi burtiski divas dienas pirms valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, stāstīja tās vadītāja Anita Ozoliņa. Kafejnīcas koncepcijas pamatā ir mājas sajūta, ko veido ne tikai pieskaņots interjers, bet arī tās iemītnieki – pieci kaķi, kas arī uzņem viesus. Kaķu kafejnīcas ideja tik aizgūta no ārzemēm, kur pašlaik tās darbojas Londonā, Milānā un citviet Eiropā.

Nepilnos trīs mēnešos kafejnīca ir kļuvusi par vienu no Daugavpils tūrisma objektiem, taču pati īpašniece savu nodarbošanos sauc par sirds lietu un sociālo biznesu.

"Daudz šeit nopelnīt nevar, droši vien tāpēc pasaulē ir maz šādu kafejnīcu, jo, pirmkārt, kaķi ir ļoti jāmīl, otrkārt, tie jāuztur. Tā ir slodze – ikmēneša veterināra apkope, manikīrs un pedikīrs, ikdienas aprūpe," uzsvēra kafejnīcas vadītāja.

Pirms kafejnīca kļuva par kaķu mājām, tie ir dzīvojuši uz ielas un patversmē. Lai arī tiem ļoti tīk cilvēku sabiedrība, nākot ciemos, apmeklētājiem ir jāievēro virkne noteikumu. Tāpat kā citu valstu kaķu kafejnīcās, zālē ar kaķiem noteikti bērnu vecuma ierobežojumi, piemēram, ģimenēm ar maziem bērniem tiek piedāvāts izmantot zāli bez dzīvniekiem.

"Mums ir neliela iepazīšanas tūre – uz piecām minūtēm mēs ielaižam zālē mazos bērnus ar vecākiem, mēs pieskatām, viņi komunicē ar kaķiem. Parasti šī laika pietiek," piebilda kafejnīcas vadītāja.

Pagaidām kafejnīca darbojas tikai brīvdienās, savukārt aktīva saziņa ar viesiem norisinās sociālajos tīklos. Pēc visu ierobežojumu atcelšanas kafejnīcā plānots paplašināt ne vien piedāvājumu klāstu, bet arī astaiņu draudzīgo ģimeni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti