Krievija pastiprina Turcijas pārtikas produktu kontroli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas valdība uzdevusi par lauksaimniecības produktu kvalitāti atbildīgajam dienestam pastiprināt Turcijas lauksaimniecības un pārtikas produktu kontroli. Par to paziņojis Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačevs, ziņo BBC.

Pārtikas kvalitātes uzraugam uzdots organizēt papildu pārbaudes uz robežas un arī Turcijas pārtikas ražotnēs, kas eksportē savu produkciju uz Krieviju.

Krievijas lauksaimniecības ministra paziņojumā teikts, ka Turcijas pārtikas produktu pārbaudes pastiprinātas saistībā ar to, ka Turcijas ražotāju produktos esot konstatēti Krievijā noteikto kvalitātes normu pārkāpumi.

Saskaņā ar Krievijas Lauksaimniecības ministrijas aplēsēm 15% Turcijas lauksaimniecības produkcijas neatbilstot Krievijas normām. Piemēram, Turcijas augļos un dārzeņos esot konstatēts paaugstināts pesticīdu, nitrātu un nitrītu līmenis.

"Pašlaik pastiprinātas laboratoriskās kontroles ieviestas attiecībā uz divu Turcijas uzņēmumu [produkciju], bet sešiem uzņēmumiem ieviesti pagaidu ierobežojumi," par ministrijas ziņoto vēsta BBC.

Tkačevs telekanālā "Россия 1" trešdien paziņojis, ka Krievija spētu aizstāt Turcijas augļu un dārzeņu importu, ievedot šos produktus no citām valstīm, piemēram, tomātus no Irānas, Marokas, Izraēlas un citām.

Saskaņā ar "Interfax" vēstīto, no Turcijas tiek ievesti aptuveni 20% dārzeņu. Tāpat Krievijas masu mediji ziņo, ka pērn Krievijas un Turcijas tirdzniecības apgrozījums sasniedzis 44 miljardus ASV dolāru.

Rus.lsm.lv, atsaucoties uz Krevijas mediju ziņoto, vēsta, ka jau trešdien, 25.novembrī, par pārtikas kvalitāti atbildīgais Krievijas dienests aizliedza valstī ievest Turcijas uzņēmuma "Standart Gida Sanayi ve Ticaret Anonim Sirkorti" vistu gaļas produkciju. Iemesls tam - vistu gaļā esot konstatēta listērijas baktērija, kas ir kaitīga cilvēka veselībai.

Krievijas un Turcijas attiecības pasliktinājās pēc krievu lidmašīnas notriekšanas uz Sīrijas un Turcijas robežas.

Jau ziņots, ka Turcijas gaisa spēku lidmašīna otrdien, 24.novembrī, Sīrijas robežas tuvumā notriekusi Krievijas gaisa spēku iznīcinātāju, kas pārkāpis Turcijas gaisa telpu. Tikmēr Krievija apgalvo, ka notriektais iznīcinātājs atradies Sīrijas teritorijā.

Incidents jau izraisījis asu Krievijas līderu nosodījumu un pat aicinājumus pārtraukt sadarbību ar Turciju.

Pēc NATO pārstāvju ārkārtas tikšanās, kas otrdien, 24.novembrī, tika sasaukta pēc Krievijas militārās lidmašīnas notriekšanas Turcijā, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pauda, ka alianse solidarizējas ar Turciju, tajā pašā laikā aicināja abas puses turpināt uzturēt kontaktus. Līdzīgu nostāju paudis arī ASV prezidents Baraks Obama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti