Krievija iepludina līdzekļus divās bankās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Krievijas valdība apstiprinājusi naudas iepludināšanu divās valstij piederošās bankās. 239  miljardi rubļu jeb aptuveni pieci miljardi eiro tiks piešķirti bankām “VTB”  un “Rosseļhozbank”, kas cietušas no rietumvalstu sankcijām. 

Lauvas tiesa no šīs naudas summas  nepieciešama “VTB” stabilizēšanai, kas ir otrā lielākā banka Krievijā.

Abām sankciju skartajām bankām pašlaik ir liegta pieeja Eiropas kapitāla tirgum, ievērojami apgrūtinot finansējuma piesaistīšanu. Tas ir īpaši svarīgi pašlaik, jo bankām ir grūtāk finansēt daudzus uzņēmumus, kuriem pēc Krievijas amatpersonu iecerētā vajadzētu samazināt atkarību no rietumvalstu importa. 

Nauda banku vajadzībām tiks ņemta no Krievijas Nacionālā labklājības fonda, kuru veido ievērojamie ienākumi no naftas pārdošanas.

Jau vēstīts, ka  Eiropas Savienība (ES) to personu un organizāciju sarakstā, pret kurām vērstas sankcijas par viņu lomu Krievijas agresijā pret Ukrainu, iekļāva vēl 15 Ukrainas un Krievijas pilsoņus, kā arī 18 organizācijas. Līdz šim ES tā dēvētajā otrajā sankciju fāzē vērsusies pret 72 cilvēkiem Krievijā un Ukrainā, kā arī diviem Krimas uzņēmumiem, nosakot vīzu izsniegšanas aizliegumus un iesaldējot to aktīvus.  

Eiropas Savienības dalībvalstis vienojās par sankcijām  pret Krievijas aizsardzības un finanšu jomu.

Pēc martā notikušās Krimas aneksijas un kopš aprīļa ilgstošajām prokrievisko separātistu cīņām ar ukraiņu spēkiem Ukrainas austrumos jauns saspīlējums Rietumu un Krievijas attiecībās sākās pēc „Malaysia Airlines” lidmašīnas MH17 notriekšanas virs Donbasa. Gan Ukrainas armija, gan separātisti noliedz, ka būtu notriekuši lidmašīnu.   ASV izlūkdienests uzskata, ka aviosabiedrības „Malaysia Airlines” pasažieru lidmašīnu MH17 virs Donbasa notriekuši prokrieviski separātisti kļūdas pēc.


 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti