Konkurences uzraugs ar 57 400 eiro soda «Viada» īpašnieku par nepaziņotu apvienošanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Konkurences padome (KP) Lietuvas kompānijai "Vaizga" par nepaziņotu apvienošanos piemērojusi naudas sodu 57 419 eiro apmērā, informē KP pārstāve Paula Vilsone.

Konkurences uzraugs AS "Viada Baltija" netiešajam īpašniekam – Lietuvas kompānijai "Vaizga" – šā gada aprīlī atļāva iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Petrol Property". Taču, ņemot vērā, ka "Vaizga" ziņojumu par apvienošanos iesniedza KP pēc faktiskās apvienošanās ar SIA "Petrol Property", KP ierosināja pārkāpuma lietu par nepaziņotu apvienošanos.

AS "Viada Baltija" darbojas degvielas mazumtirdzniecībā – tai Latvijā ir vairākās degvielas uzpildes stacijas. Savukārt SIA "Petrol Property" strādā nekustamā īpašuma nomas tirgū, pārvaldot un iznomājot degvielas mazumtirdzniecībai nepieciešamo nekustamo īpašumu. Tādējādi "Viada Baltija" un SIA "Petrol Property" darbojas vertikāli saistītos tirgos.

Ņemot vērā, ka darījumam nepieciešama KP atļauja un "Vaizga" konkurences tiesību aktos noteiktajām prasībām atbilstīgu ziņojumu par apvienošanos iesniedza desmit mēnešus pēc apvienošanās darījuma īstenošanas, KP papildus darījumu atļaujošajam lēmumam ierosināja pārkāpuma lietu par nepaziņotu apvienošanos.

Saskaņā ar Konkurences likumu KP par nelikumīgu apvienošanos var piemērot naudas sodu līdz 3% no uzņēmuma pēdējā finanšu gada neto apgrozījuma. "Vaizga", atzīstot pārkāpumu, rosināja noslēgt Administratīvo līgumu, ar kuru apņemas valsts budžetā samaksāt naudas sodu 57 419 eiro apmērā. 

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Vaizga" ieguva 71% "Petrol Property" kapitāldaļu 2017.gada maija beigās. "Petrol Property" īpašnieki ir arī Lietuvas uzņēmums "Jorūna" (20%), Roms Turlinsks (5%) un Remigijs Grigaļūns (4%). "Petrol Property" 2017.gadā strādāja ar 3,34 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,784 miljonu eiro peļņu, vēsta LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti