Dienas ziņas

Pirmā nedēļa vakcinācijas centros Daugavpilī

Dienas ziņas

Aicina atsaukties laupīšanas aculieciniekus

Ķekavā sāk izgatavot detaļas bruņutransportieriem

Ķekavā sāk izgatavot detaļas bruņutransportieriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Bruņutransportieru tērauda motortelpas sienas taps Latvijā – tās ražot sācis Ķekavas uzņēmums "EMJ Metāls". Detaļas piegādās Somijas uzņēmumam "Patria", kas auto saliks kopā.

"Lielas lietas sākas ar mazām lietām. Sagatavošanās process prasīja vairāk nekā gadu, intelektuālo, finansiālo ieguldījumu. Piemēram, re kur fonā jaunais "Bystronic" lāzers, kas ir viena no investīcijām," stāstīja SIA "EMJ Metāls" mārketinga direktors Agris Punculs.

Šie bruņutransportieri, iespējams, nonāks arī Latvijas bruņotajos spēkos.

Lai gan lēmums par "Patria 6x6" transportlīdzekļu piegādi Nacionālajos bruņotajos spēkos vēl nav pieņemts, viens no nosacījumiem ir, ka daļai ražošanas ir jāpiesaista Latvijas uzņēmums. Un šāda tipa transportlīdzekļi iederētos Latvijas aizsardzības sistēmā.

"Iepriekš jau ir izskanējis slengs – kaujas lauka taksometrs. Ņemot vērā mūsu valsts aizsardzības modeli, mēs koncentrējamies uz teritoriālo valsts aizsardzību, un mums bruņoto spēku vienības, primāri Zemessardze izkaisīta pa teritoriju. Tā viņi operē nelielās vienībās, un šīs mašīnas ir vajadzīgas, lai drošā veidā pārvietotu uz taktiskajiem uzdevumiem," stāstīja "Patria Latvija" izpilddirektors Uģis Romanovs.

KONTEKSTS:

Latvijas un Somijas aizsardzības nozares pārstāvji 2020. gada oktobra vidū vienojās kopīgi izstrādāt un izgatavot īpaši mūsu valsts apstākļiem piemērotas 6x6 bruņumašīnas. Līgums paredz attīstīt uzņēmuma "Patria Land Oy" ražotos 6x6 tipa transportlīdzekļus, kas pildīs karavīru pārvietošanas un komandvadības funkcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti