Kalviņu un Godmani atsauc no «Olainfarm» padomes, tās vadību uztic Rebenokam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" akcionāri sēdē otrdien, 4.septembrī, nolēma daļēji nomainīt uzņēmuma padomi. No padomes atsaukts tās līdzšinējais priekšsēdētājs Ivars Kalviņš, vietnieks Milans Beļevičs un padomes loceklis Ivars Godmanis.

Zāļu ražotāja padomes vadība uzticēta advokātam Pāvelam Rebenokam. Savukārt par Rebenoka vietnieci iecelta Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina, bet par padomes locekļiem – Mārtiņš Krieķis, Daina Širlaka un Signe Baldere-Sildedze, liecina Irinas Maliginas paziņojums medijiem. 

Uzņēmuma biržai "Nasdaq Riga" sniegtā informācija liecina, ka Irina Maligina un Baldere-Sildedze arī iepriekš darbojušās kompānijas padomes locekļa amatā.

"Jaunieceltā padome vienojusies, ka tās darbības prioritāte ir uzņēmuma ilgtspējīgas attīstības nodrošināšana, paplašinot darbu jaunas produkcijas izstrādes segmentā, veicinot jaunu noieta tirgu apgūšanu un zāļu pieejamību gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Vienlaikus man kā akcionāru pārstāvei un tēva V.Maligina mantojuma aizgādnei svarīgs ir padomes uzstādījums turpināt kvalitatīvu un uz izaugsmi balstītu uzņēmuma darbību, nodrošināt tā attīstību un darīt visu iespējamo, lai tas joprojām būtu saistīts ar Maliginu vārdu," skaidro Irina Maligina.

Pēc viņas teiktā, akcionāru lēmums par kompānijas padomes maiņu balstīts uz "Olainfarm" līdzšinējās darbības un rezultātu objektīvu izvērtējumu un faktos pamatotu prognozi par nākotnes izaicinājumiem ne vien farmācijas nozarē, bet visā tautsaimniecības sektorā kopumā.

Analizējot paveikto, kā arī padomes darba stilu un potenciālu, secināts, ka līdzšinējais tās sastāvs nespēj nodrošināt stabilu uzņēmuma attīstību,

vienlaikus izmantojot iespējas, ko piedāvā modernās tehnoloģijas, sadarbība ar finanšu iestādēm un starptautiskie kontakti.

"Līdz ar to, manā ieskatā, nav iespējams arī sasniegt mērķus, ko par sev un uzņēmumam vitāli svarīgiem savulaik izvirzīja mans tēvs V.Maligins – "Olainfarm" kā lielākā un ietekmīgākā farmācijas biznesa kompānija reģionā," skaidro Irina Maligina.

Viņa atzīmē, ka Rebenoks un Krieķis darbam "Olainfarm" padomē uzrunāti, jo augstu novērtē viņu darbu, panākot visām pusēm pieņemamu risinājumu viņas tēva mantojuma lietā.  Rebenoks pirms tam bijis Ministru prezidenta un finanšu ministra padomnieks, kā arī Ventspils brīvostas valdes loceklis, tagad vada ietekmīgu advokātu biroju. Krieķis ir jurists, bet Širlaka vairāk nekā 25 gadus darbojusies augstākās finanšu vadības jomā.

Otrdien veiktas izmaiņas arī uzņēmuma valdē – no tās atsaukts Lauris Macijevskis, bet viņa vietā ievēlēta ilggadēja AS "SEB Banka" vadoša darbiniece Inga Krūkle.

"Padome pauž pārliecību, ka sadarbību ar finanšu sektoru nepieciešams intensificēt, tāpēc I.Krūkles pieredze, strādājot bankā, ar kuru AS “Olainfarm” sadarbojās arī līdz šim, būs būtisks pienesums, īstenojot izvirzītos mērķus," norāda Irina Maligina.

KONTEKSTS:

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Lielākais "Olainfarm" īpašnieks tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" līdz pagājušā gada beigām bija Valērijs Maligins, kurš 2017.gada decembrī aizgāja mūžībā. Pēc aptuveni pusgadu ilgiem strīdiem Maligina mantinieki maija otrajā pusē vienojās par mantojuma sadali.

Laikraksta "Dienas Bizness" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti