Jēlnaftas cenas biržā kāpj vēl pirms OPEC+ pieņemtā lēmuma stāšanās spēkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc tam, kad naftas ieguvējvalstu alianse OPEC+ vienojās no novembra krasi samazināt naftas ieguvi, lai stabilizētu krītošās naftas cenas, jēlnaftas cenas biržā būtiski sākušas kāpt vēl pirms lēmuma stāšanās spēkā.

No 83 dolāriem par barelu nedēļas sākumā cenas ceturtdienas, 6. oktobra, vakarā uzkāpušas līdz 93 dolāriem par barelu.

To kā būtisku kāpumu vērtē Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis. Daļēji ar šo lēmumu viņš saista arī degvielas cenu palielināšanos mūsu pircējiem.

"Pagaidām pieaugums ir tikai divi centi pēc tā patīkamā krituma, kas bija augusta beigās, septembrī. Bet diemžēl tas [cenu kāpums] ir sācies," sacīja Karčevskis.

Kā būtisku nezināmo viņš minēja Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju, nosakot ierobežojumus arī attiecībā uz naftu un dīzeļdegvielu.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas vadītājs Ojārs Karčevskis
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Tāpat Karčevskis norādīja, ka degvielas cenu kāpumu pašlaik vairāk ietekmējis Francijā notiekošais naftas pārstrādes darbinieku streiks. Savukārt naftas produktu cenas pazemina pasaules ekonomikas recesijas gaidas. Patēriņš gan nemazinās, turklāt apkures sezonā pat pieaug, jo naftas produkti kļuvuši izdevīgāki par dabasgāzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti