Rīta intervija

LPS priekšsēdētājs bažīgs par pašvaldību budžeta ieņēmumu samazināšanos nākamā gadā

Rīta intervija

PVD vadītājs: Visticamāk, bērnu saslimšanas cēloni Siguldā neizdosies noskaidrot

VID vadītāja par cīņu ar ēnu ekonomiku: sankciju laiks ir pagājis, pienācis sarunu laiks

Jaunzeme: Ēnu ekonomika nav anonīma; VID tiešāk jāuzrunā aplokšņu algu maksātāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ēnu ekonomika nav anonīma – Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīcībā ir diezgan daudz datu par uzņēmumiem, intervijā Latvijas Radio sacīja VID vadītāja Ieva Jaunzeme.

Jaunzeme norādīja, ka visā pasaulē, arī Latvijā, ieņēmumu dienesta rīcībā ir pietiekami daudz datu par uzņēmumiem: “Mēs par uzņēmumiem faktiski zinām ļoti daudz ko. Tas, kādā veidā mēs strukturēti parādām to, ko mēs zinām, tas ir mūsu galvenais uzdevums.”

Viņa piebilda, ka ēnu ekonomika nav nekas anonīms. “Mēs redzam, ka ir uzņēmumi, kas maksā mazākas algas nekā nozarē vidēji. Mums ir tiesības un pienākums viņus uzrunāt. (..) Jābūt daudz tiešākiem.”

VID vadītāja arī pastāstīja, ka lielākais ēnu ekonomikas īpatsvars ir būvniecības nozarē. Turklāt esot grūti prognozēt, kā šis tirgus mainīsies pēc iespējamā būvniecības karteļa atklāšanas.

Dienesta redzeslokā ir ne vien būvniecības, bet arī apsardzes un taksometru nozare. Kā efektīvāko rīku „aplokšņu algu” izskaušanai Jaunzeme minēja individuālās pārrunas ar uzņēmējiem un viņu brīdināšanu par dienesta pamatotajām aizdomām.

"Sankciju laiks ir pagājis. Tagad vairāk ir sarunu laiks un izpratnes veicināšana individuālā līmenī," piebilda VID vadītāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti