Dienas ziņas

Rēzeknē demogrāfijas rādītāji neiepriecinoši

Dienas ziņas

Reliņu ģimene jau 15 gadus ir audžuģimene

Jaunieši ražo elektrovelosipēdus

Jaunieši Liepāja ražo elektrovelosipēdus un cer iekarot Skandināvijas tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rosīgi, ar jauniem un ambicioziem plāniem šis gads aizsācies elektrovelosipēdu ražotājiem Liepājā. Pirms dažiem gadiem uzsāktais biznesa projekts ar vīziju par transporta un enerģijas brīvību kļūst aizvien populārāks. Šogad iecerēts iekarot Skandināvijas tirgu.  

Vēl tikai dažas nedēļas elektrovelosipēdu ražotnē valdīs nosacīts klusums, izrādot nelielās telpas, teic uzņēmējs Artis Daugins. Tagad karstākais darba laiks konstruktoriem un dizainerim, izstrādājot jaunos modeļus, kā arī uzlabojot esošos.

Pavisam jauns izaicinājums - elektrokartings, ko publiski plānots prezentēt jau pēc mēneša.

„Tas ir Latvijas mērogā paveicams projekts ar kuru var izglītot sabiedrību par elektromobilitāti kā tādu. Kopējā vīzija - dot cilvēkiem transporta un enerģijas brīvību,” saka SIA „Blue Shock Taxi” valdes loceklis Artis Daugins.

Elektrodivriteņu ražotājiem šis būs trešais darbības gads. Liepājā ražotos ērtos un ātros pārvietošanās līdzekļus īpaši esot iecienījuši lauku reģionu iedzīvotāji. Šogad plānots saražot un pārdot aptuveni 500 divriteņus, kā arī iekarot ārvalstu tirgus.

„Norvēģija ir augstākā prioritāte šobrīd un Skandināvijas valstis kā tādas. Tad ir Rietumeiropas valstis, kur siltāks un sezona 8 - 10 mēneši, tās ir „Benelux” valstis, Francija, Itālija, Austrija,” stāsta Artis Daugins.

Kvalitatīvs darbs, augsti mērķi un azarts - tā varot raksturot nelielo, gados jauno un talantīgo kolektīvu. Sākotnēji tie bijuši divi cilvēki, tagad jau tuvojoties pusotram desmitam.

Komandas biedrs, multimediju dizainers Arturs Plotnieks atzīst, ka tā ir viņa sirdslieta, „ir ielikti pamati un es nespēju iedomāties sevi darām kaut ko citu”.

Drīz vien nelielās ražošanas telpas kļūšot par šaurām. Uzņēmējs Artis Daugins atzīst, ka  viss notiek tur, kur ir darbīgi cilvēki.

„Es neredzu nevienu iemeslu, kāpēc būtu jālec uz Rīgu, gluži otrādi, ārpus Rīgas daudz vairāk priekšrocību. Dziļā okeānā tu vienmēr vari peldēt, ir masa pa kurieni klīst, bet vajag izdzīvot seklā dīķī, tad tu esi īsts izdzīvotājs. Patiesībā, nav svarīgi, kur tu atrodies, jo viss jau sākas no tevis,” spriež uzņēmējs.

Plānots, ka tuvāko piecu gadu laikā uzņēmumā tiks saražoti 3000 eletrodivriteņu gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti