Izsludināts konkurss uz «Sadales tīkla» četriem padomes locekļu amatiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Izsludināts konkurss uz akciju sabiedrības "Sadales tīkls" jaunizveidotajiem četriem padomes locekļu amatiem, informēja uzņēmuma kapitāldaļu turētājs - akciju sabiedrība "Latvenergo".

Uzņēmumā norādīja, ka, lai padome nodrošinātu ilgtermiņa attīstību, kā arī veicinātu "Sadales tīkla" darbības efektivitāti, padomes locekļiem kopā jānodrošina nepieciešamās kompetences, iemaņas un pieredze uzņēmuma stratēģijas un politiku izstrādē un īstenošanā, finanšu vadībā un risku pārvaldībā, regulācijas jautājumos, korporatīvajā pārvaldībā, jābūt izpratnei par "Sadales tīkla" komercdarbību un zināšanām enerģētikas jomā. Tāpēc padomes locekļu kompetenču jomas ir sadalītas:

divi atkarīgie padomes locekļi ar kompetenci AS "Sadales tīkls" darbības jomā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci finanšu vadībā un risku pārvaldībā, viens neatkarīgais padomes loceklis ar kompetenci klientu attiecību pārvaldībā. 

Kandidātu atlase notiks vairākās kārtās. Atkarībā no valstī noteiktajiem pulcēšanās ierobežojumiem saistībā ar Covid-19 epidēmiju, intervijas notiks attālinātā režīmā. Par iespējamo pāreju uz intervijām klātienē kandidātu atlases un nominācijas laikā lēmumu pieņems nominācijas komisija.

"Sadales tīkla" padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai  piesaistīta personāla atlases kompānija "Executive Search Baltics". 

Padomes locekļu kandidātu atlasei un novērtēšanai izveidota nominācijas komisija: Rīgas Tehniskās universitātes attīstības prorektors Artūrs Zeps, "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, "Latvenergo" valdes loceklis Guntars Baļčūns, biedrības "Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts" valdes locekle Dace Helmane. 

Savukārt novērotāja ar padomdevēja tiesībām pienākumus veiks LAB "Enerģija" priekšsēdētājs Aivars Āboliņš, "Latvenergo" valdes loceklis Kaspars Cikmačs un "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

Pieteikumus dalībai konkursā var iesniegt līdz 2020. gada 14. maijam (ieskaitot).

KONTEKSTS:

"Latvenergo" ir pienākums izveidot padomi tās atkarīgajā kapitālsabiedrībā "Sadales tīkls" atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma redakcijai, kas stājusies spēkā ar 2020. gada 1. janvāri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti